Jeugd

U13B winnen in Beek

Het webteam ontving via mail een wedstrijdverslag en sfeerfoto’s van de match die de U13B speelden bij Groen Star Beek.

Op zaterdag, 15 december 2012 trokken onze U13b naar Beek met als extra motivatie dat hun trainer aanwezig zou zijn…
“Dat hun trainer aanwezig zou zijn”: is het dan niet logisch/normaal dat deze persoon aanwezig is? In het geval van onze U13b niet: enkele weken geleden had trainer Peter een auto-ongeval waardoor hij een tijdje buiten strijd is. Maar zoals bij de meeste voetballers/trainers, kriebelt het al vlug weer. Vandaar dat Peter het ook niet kon laten om ‘zijn’ ploeg te komen aanmoedigen.

Tijdens de afwezigheid van trainer Peter neemt trainer Johan, eerder de afgevaardigde van deze ploeg, de honneurs waar en papa Geert neemt de rol van afgevaardigde over (waarvoor dank aan beiden)!

Vol goede moed werd de wedstrijd aangevangen. We moesten echter vaststellen dat Beek sterker aan de partij begon, waardoor we op een logische 1-0 achterstand kwamen. Maar gaandeweg kantelde de wedstrijd. We gingen steeds beter voetballen en zo konden we de rust aanvangen met een geruststellend 1-1 gelijkspel.
De pauze had vooral onze jongens deugd gedaan, zo bleek. We voetbalden beter, hadden meerdere kansen en Beek moest het vooral hebben van de counter. Uiteindelijk kregen we wat we verdienden: 1-3 winst.
Zoals inmiddels gebruikelijk, werden de supporters nog bedankt voor hun steun met een dansje. We zoeken nog altijd uit waar ze deze ‘moves’ oefenen…

Na de wedstrijd werd trainer Peter figuurlijk in de bloemetjes gezet: hij kreeg van de spelers een gesigneerde bal én een cadeaubon. De spelers hopen hem hiermee een hart onder de riem te steken.

Ik denk dat ik in naam van de volledige ploeg spreek als ik zeg: een spoedig herstel, Peter, zodat je vlug weer volledig terug bent!

Waelbers Werner