Seniors

Verlies in eerste barragematch

Ons eerste elftal verloor op 1 mei met 0-2 van Schoonbeek-Beverst en doet hiermee een erg slechte zaak in de strijd om het behoud.

Na een kwartier staat het al 0-1 als matig verdedigen van KFC afgestraft wordt door Fauoaz Benali. Dat hij en passent verdediger Yves Vaesen omvertrekt ontgaat de wedstrijdleiding. Marnick Emmers gaat daarom verhaal halen, maar krijgt geel.

Bart Engelen is enkele minuten later dicht bij succes, maar de bal ketst af op de dwarsligger.


Of het de warmte is of de tol van de inspanningen van de derde pderiode, dat is niet duidelijk. Feit is dat de thuisploeg niet het hechte blok is dat volop de strijd aangaat. De bezoekers zijn de hele eerste helft beter en zijn in de slotminuten dicht bij de 0-2. Eerst moet Cis van Samang een knal van Elvin Goossens in corner koppen en wat later redt keeper Marnick Emmers de meubelen op een schot van Fauoaz Benali.
Het blijft 0-1 tot aan de koffie.

In het eerste kwartier na de koffie zijn er enkele halve kansen voor de bezoekers, maar alles vliegt buiten het kader. Iets voorbij het uur raakt verdediger Bert Kees de doorgebroken Fauoaz Benali, die landt graag in de 16. Rood voor Bert en strafschop die door Fauad Afansiou benut wordt: 0-2.

Boeken dicht? Niet helemaal, want KFC komt ietsje beter in de match. Wel zijn de betere mogelijkheden voor de bezoekers, maar keeper Emmers is gelukkig op niveau bezig. Hij houdt Declerck, Jongepier en Benali van een doelpunt.

De laatste 10 minuten probeert de thuisploeg nog een doelpunt uit de brand te slepen. Schoonbeek-Beverst slikt nog 2 maal rood. Eerste trekt Doomen aan de noodrem, net buiten de 16. Rechtstreeks rood en vrije trap voor KFC maar Bart Engelen knalt op de muur.
In de toegevoegde tijd loopt Thoelen tegen een 2e gele kaart aan en mag de slotminuten en de terugmatch niet meespelen.

Over de hele match gezien is Schoonbeek-Beverst de terechte winnaar. Onze jongens creëerden te weinig kansen en de organisatie liep ook niet altijd even goed. Alle kaarten getoond tijdens de match waren terecht en hadden de juiste kleur, daar is niets op aan te merken.
Wil KFC er nog iets van maken, dan moet er op verplaatsing met 3 doelpunten verschil gewonnen worden. Da’s bijna mission impossible maar dat was het enkele weken geleden ook. Willen is kunnen. En supporters kunnen gratis met de bus mee.

Op onze foto-site staan nog wedstrijdfoto’s.

Digest
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Sem Bergmans (61′ Tarik Demirel), Yves Vaesen (77′ Stef Steensels), Ben Ceelen, Dimitri Vallé (61′ Gilles Leyssen), Mathijs Kusters, Bart Engelen, Thomas Jaeken, Bert Kees, Cis van Samang, Sabri Zurel

Schoonbeek-Beverst: Ruben Jans, Dieter Thoelen, Wesley Doomen,
Mario Box (81′ Ralph Keulen), Andreas van den Eynde, Tom Peeters, Yvo Jongepier
(77′ Hans Lormans), Fauad Afansiou, Ousmane Diiallo, Elvin Goossens, Faouaz Benali

Doelpunten: 0-1 Faouaz Benali (15′), 0-2 Fauad Afansiou (63′, strafschop)
Geel: Marnick Emmers, Bart Engelen, Thomas Jaeken, Dieter Thoelen, Mario Box
Rood: Bert Kees (63′), Wesley Doomen (87′), Dieter Thoelen (2e geel, 90′)
Scheidsrechter: Robby Celis

2 Replies to “Verlies in eerste barragematch

  1. Waar een wil is,is een weg.
    Er in blijven geloven en 100% inzet.
    Stel de ” oude” spelers ,sympatisanten niet teleur.
    Succes.

  2. Blij om de reactie van een oud-speler van V.V. Hamontlo. Wie is hij? Tiny (roepnaam in die tijd) speelde in de seizoenen 1968-1969, 1969-1970, 1973-1974 en 1974-1975 resp. 28,30, 29 en 22 wedstrijden, in totaal dus 109-maal. Hij scoorde resp. 12,6, 10 en 3 doelpunten, 31 in totaal.
    Wat voor voetballer hij was kunt u best lezen in zijn boek “Egotrip en andere verhalen”.In zijn eigenhandig geschreven aanhef lezen we:
    “Een speciaal exemplaar voor Hamont-Lo V.V., waar ik altijd (onderstreept nvdr) met véél plezier heb gevoetbald! Nog vele jaren met goede resultaten toegewenst”.
    Bijna profetische woorden nu zoveel jaren later, die de fusieclub nu best kunnen gebruiken.

Comments are closed.