Seniors

Net niet

KFC Hamont bracht iets heel anders op de mat dan vorige week. We waren de evenknie van middenmoter RC Peer. In het voetbal geldt echter niet alleen het spel maar ook de doelpunten. Hierin kenden we minder geluk en werd het net niet getrild maar de paal betokkeld. Geen punten en met een zware decembermaand voor de boeg met de wedstrijden tegen titelkandidaten wordt het moeilijk.

Maar moeilijk gaat ook . Bregel won ruim met 3-0 van Gruitrode. Gruitrode riep verzachtende omstandigheden in met een gehavende ploeg. Ook leider Nieuwe Kempen heeft blessureleed. Gellik kende geen genade en haalde met forfaitcijfers uit. Elen dat even uit balans was knoopt weer aan met een zege in Helson. Dat Elen zich in titeldebat wil roeren bewijst de komst van Jorgo Basiakos.

In tegenstelling tot onze favoriete ploeg pakten de andere staartploegen wel punten. Wijchmaal bezorgde Grote Heide de tweede nederlaag op rij. Lanaken kreeg twee punten te weinig in V. Maasmechelen. As en Neeroeteren verdeelde netjes de punten onder elkaar.

Zowel op de boven- als benedenverdieping blijft alles nog dicht bij elkaar hangen. Een paar overwinningen of nederlagen geeft een fikse schommeling in de stand. Hopelijk wordt onze schommel naar boven geduwd .