Seniors

KFC schiet de klok wat achteruit

Bart Engelen

Onze jongens hebben het vijf voor twaalf duel verdiend gewonnen. Met een vroege strafschop en het zesde doelpunt van Bart Engelen in de competitie kon KFC de twee thuiszege op rij boeken. Ik heb afgelopen week de blauwe truitjes thuis gehad voor een wasbeurt na een wedstrijd van de kadetten en dus heeft die extra buskruitpoeder toch geholpen. Als die truitjes geluk brengen stel ik voor dat de trainer in Neeroeteren een blauw truitje aantrekt om te coachen.

Dat de zege broodnodig is geweest merkte we een dag later. Co-staartploeg Bregel hakte Neeroeteren met 6-3 ( waar  heb ik die cijfers nog gezien?) in de pan en wordt zo de eerste periodeleider. De buren van Grote Heide wonnen al voor de vierde maal op rij. Deze maal moest As VV er aan geloven. As zit momenteel wel in een dipje met 1/12

Reppel was weer de giant-killer van afgelopen speeldag. Vorige week verloor Elen zijn periodetitel aan de Bocholter Boys. Nu moest periodewinnaar Nieuwe Kempen in eigen huis eraan geloven met 0-1. Toch wel erg sterk. Kan Reppel deze stunt nog eens overdoen volgende week tegen Gellik. Gellik won de topper thuis tegen Elen en klimt langzaam maar zeker naar de hoogste podiumplaats. Gellik is nu zes speeldagen ongeslagen en wil het record van Nieuwe Kempen en Elen (9) verbreken.

Eksel – Gruitrode was een bijzonder geladen duel. De thuisploeg kende de nodige dosis pech terwijl topschutter Smits  met drie doelpunten wel het doel wist te vinden. Eksel bleef met lege handen achter en op de koop toe een duo rode kaarten.

De supporters van Peer kende een ongelukkig weekend. Zowel bij RC Peer als Wijchmaal moest de doelman zich viermaal gewonnen geven. In Hamont weten we dan dat je verliest en zo geschiedde ook voor deze clubs.

We zijn de tweede periode goed gestart, graag een verlengstuk in alweer een cruciaal duel met rechtstreeks concurrent Neeroeteren. Of trainer Verschuren dan een blauw truitje aan heeft zullen we dan wel zien.