Seniors

KFC tapt weer uit verkeerde vat

De winnaar van de tiende speeldag werd Nieuwe Kempen. Toch wel onverwacht kon deze ploeg de periodetitel pakken. Nieuwe Kempen moest zijn eigen wedstrijd winnen in V. Maasmechelen en hopen dat Elen steken liet vallen. Nieuwe Kempen won en bij Elen hadden sommige jongens het moeilijk met de druk van de titel. Elen leed dan ook verrassend thuis zijn eerste nederlaag van het seizoen tegen Reppel.

Ook op de andere velden was er goed nieuws te rapen voor de Nieuwe Kempen. Gruitrode en Gellik eindigde met de beginstand en RC Peer liet zich thuis verrassen tegen Eksel. Daarmee zijn meteen alle ploegen genoemd die wellicht voor de titel gaan strijden.

Onderaan deden onze jongens een bijzonder slechte zaak. Ze lieten een ideale gelegenheid liggen om een verlengstuk te breien aan de thuiszege tegen Wijchmaal. KFC begon goed aan de wedstrijd maar vanaf het moment dat Brebels werd uitgesloten bij de bezoekers ging het niet meer. Met een man meer kregen we weer een kwartet doelpunten tegen. Met 30 tegendoelpunten in tien wedstrijden kan je alleen maar stellen dat de verdediging een zeef is. Hierbij wil ik niet de verdediging met alle zonden belanden want het is als ploeg dat je zoveel doelpunten tegen krijgt. Als we gemiddeld drie doelpunten per match tegen krijgen kan je moeilijk winnen. Drie doelpunten op verplaatsing moet normaal een zege zijn.

KFC krijgt de rode lantaarn dus terug . Hekkesluiter Lanaken behaalde zijn tweede thuiszege op rij. Ze versloegen Bregel in een zespuntenduel. Ook in Neeroeteren is het kommer en kwel. Met de nederlaag thuis tegen Helson komen er al drie weken geen punten bij. Tenslotte zette Wijchmaal zijn misstap van vorige week recht met een zege tegen As VV.

De eerste periode zit erop. Volgende week begint een nieuwe periode en beginnen we weer vanaf nul. Hopelijk brengen onze jongens er dan meer van terecht anders wordt het bijzonder moeilijk om de terugstap naar derde te voorkomen.