Seniors

Zesde speeldag kent geen enkele draw

De voetballiefhebber heeft kunnen smullen dit weekend. Er werd vlot gescoord op de velden van 2A. In Hamont mochten ze nog blij zijn dat het bij 0-4 bleef. KFC krijgt reeds de derde 4-0 nederlaag aangesmeerd. Het belooft een moeilijk seizoen te worden voor de Rode Leeuwen. Hard werken en en voor elkaar door het vuur gaan is dan de boodschap. Dit zal nodig zijn volgende week met het bezoek van As.

De topper werd gespeeld in RC Peer waar leider Gruitrode op bezoek kwam. Waarom Gruitrode aan de leiding staat werd ook meteen duidelijk gemaakt. Gruitrode won vrij vlot met 1-4 en de eerste nederlaag voor RC Peer was meteen een feit. Net als Gruitrode blijft ook Elen het goed doen. Elen is ook nog ongeslagen en ook zij deden er vier in het netje, Neeroeteren-Maaseik was het slachtoffer.

V.Maasmechelen en Ap. Gellik vonden vier  doelpunten niet volstaan. Gellik ging met forfaitcijfers winnen bij hekkesluiter Grote Heide. De mannen van Maasmechelen deden er vijf binnen tegen Helson.

Een derby kan altijd voor een verrassing zorgen en dat gebeurde ook op deze speeldag. Wijchmaal won knap van het sterke Eksel. Reppel brak met de traditie op punten te laten tegen de mindere goden. In Lanaken pakte ze de volle buit door één doelpuntje meer te maken 1-2

De eerste klasse ligt volgend weekend stil wegens de interlands. De provinciale competitie draait gewoon door met enkele leuke duels op het programma. Nieuwe Kempen – Gruitrode en Elen- Peer zijn veel belovend. Blijven Gruitrode en Elen dan nog ongeslagen? Herpakt KFC zich met een eerste thuiszege ? We weten het volgende week.