Seniors

Goal goal goal ….

Veel doelpunten op de vijfde speeldag. Eentje was echter genoeg voor KFC. Het doelpunt van Richter zorgde voor drie gouden punten en wellicht ook een doos vertrouwen in de ploeg. Het is sterk van KFC om in een match die absoluut moest gewonnen worden de punten gaan halen bij een ploeg die ook de punten broodnodig heeft.                                                                                                                                                                        

De bordjesman in Elen had veel werk. De thuisploeg dat vorige week nog de grootste moeite had om hekkesluiter Grote Heide te kloppen had nu geen kind aan Lanaken. Keeper Silkens mocht zich liefst zevenmaal omdraaien en Ramaekers van Elen was driemaal de schuldige. Ook in Gellik werd er vlot gescoord. Gellik wou vertrouwen tanken thuis tegen Wijchmaal na de misstap van vorige week. Het draaide echter uit op een fikse kater want Wiijchmaal kon er zijn eerste zege van het seizoen pakken.

Leider Gruitrode liet voor het eerst punten liggen. Spits Smits liet een half dozijn open kansen liggen en dan komt de voetbalwet naar voren. Wie de kansen laat liggen krijgt het deksel op zijn neus. Neeroeteren-Maaseik pakte een punt en dat met negen man.  In de andere topper tussen Nieuwe Kempen en RC Peer kwam er geen winnaar uit de strijd. De punten werden netjes verdeeld en zo komt in de rangschikking weer een hergroepering.

As dat vorige week verrassend won van Eksel ging winnen in Helson. Helson dat de voorbije twee speeldagen vlot de goal wist te vinden vond zijn draai niet en As maakte hier gebruik van. Eksel spoelde de nederlaag van vorige week weg met een droge 4-0 tegen V. Maasmechelen.

Op deze speeldag verdween niet alleen het laatste maximum ook de laatste nul verdween. Grote Heide behaalde zijn eerste puntje in Reppel in wedstrijd met een dol slotkwartier waarin viermaal gescoord werd.

Op de voetbalmenu van volgende week staat de topper Gruitrode- RC Peer. Onze jongens gaan op zoek naar de eerste thuiszege tegen het sterk gestartte Nieuw Kempen.