Seniors

De eerste speeldag schudt al dadelijk een verrassing uit zijn mouw

De eerste punten zijn verdeeld en als ik de prognoses mag geloven zitten er al meteen serieuze verrassingen tussen. Voor aanvang van het seizoen werd aan de zestien clubtrainers gevraagd wie de titelfavoriet was. Gellik werd met negen stemmen tot titelfavoriet gebombardeerd. Gruitrode kreeg drie stemmen en RC Peer twee.

Een ploeg is altijd geprikkeld als het tegen de leider mag spelen en op de eerste speeldag de titelfavoriet. Dat mocht Gellik ondervinden thuis tegen Bregel. Simone deed met twee treffers, een in het begin en een vijf minuten voor affluiten Gellik de das om. De eerste thuisnederlaag was meteen een feit.

Onze jongens kregen met een verplaatsing naar Reppel ook niet meteen de gemakkelijkste openingsopdracht. Reppel werd door een trainer naar voren geschoven als titelkandidaat. Zoals ik mijn voorbeschouwing al een waarschuwende vinger opstak voor het gevaar Roel Nijs werd dit ook bewaarheid in de wedstrijd. Nijs liet na 18 minuten de netten trillen met een kopbal. Op mijn vraag wie maakt het eerste competitiedoelpunt Engelen of Nouwen kwam in de slotminuut een enig mooi antwoord van Steve Nouwen met een schot in de winkelhaak. KFC neemt een punt mee naar het ‘t Leeuwke. Op de volgende speeldag wacht ons thuis meteen een geprikkelde tegenstander en die is … Gellik

De andere, zij in iets mindere mate, titelfavorieten RC Peer en Gruitrode hielden de punten thuis. De eerste leider van onze reeks wordt FC Eksel. Zij versloegen Helson met 4-1. Niet alleen de nederlaag zal Helson pijn gedaan hebben,ook de twee zware blessures van Bresciani ( handbreuk, gekneusde ribben, hersenschudding… na een botsing met de reclameborden) en Corhouts ( door de knie gezakt)  waren voor Helson een extra domper.Aan beide spelers een voorspoedige revalidatie gewenst.

Neeroeteren-Maaseik en Lanaken mogen zich na de eerste speeldag ook nog co-leider noemen en Elen en As die de punten deelden staan broederlijk naast KFC in de rangschikking.

Op de tweede speeldag staan naast KFC Hamont 99 – Gellik met Bregel- Eksel en Lanaken- Nrt-Maaseik al mooie toppers op het programma.

Ik ben benieuwd. Tot volgende week