Seniors

KFC Hamont 99 pakt verdiend een eindrondeticket

In de derby tegen Excelsior behaalde KFC een verdiende zege tegen Excelsior. Na amper negentien minuten mocht een nochtans sterk keepende Van Langendonck zich al driemaal omdraaien. Daarna begonnen de KFC- aanvallers aan een grote bloopershow en vergaten ze wat buitenspel was waardoor de lijnrechter veelvuldig mocht vlaggen. Hiervan maakte Excelsior gebruik om tot de aansluitingstreffer te komen en vijf minuten voor tijd zat er zelfs de gelijkmaker in. Dit zou echter wel teveel van het goede zijn geweest.

KFC eindigt door deze zege op de tweede plaats en mag zich nu opmaken voor de eindronde die donderdag al start.  De slotspeeldag werd ook gekruid met een karrevracht doelpunten, veertig stuks in totaal. Dat zijn vijf goals per match , een aardig gemiddelde zou ik zeggen.

Wijchmaal behaalde ook de derde periodetitel. Ondanks de zekerheid van het kampioenschap blijven deze mannen voor de winstpremie gaan en versloegen Kaulille. Voor Kaulille een afscheid in mineur van derde waar trainer Blancke nooit de ploeg op de rails kreeg.

De vijfde daler is intussen ook bekend. Dit werd toch wel enigszins verrassend Engsbergen. Engsbergen was zeer sterk aan de competitie begonnen en niets liet na tien speeldagen blijken dat deze ploeg zo zou wegzakken. In een rechtstreeks duel met Herkol voor de barrageplaats trok Herkol aan het langste eind. Herkol mag nog hopen op een verlengd verblijf in derde. De jongens van Herent zullen wel met lede ogen de uitslagen van bevordering hebben gezien. De Limburgse ploegen deden op de voorlaatste speeldag een uitermate slechte zaak. Herk-De-Stad verloor en Overpelt VV ging met de billen bloot thuis tegen Lille. Hierdoor wordt de kans steeds groter dat er drie Limburgse ploegen degraderen en dat betekent dat enkel de winnaar van de barrage eindronde in derde blijft. Het wordt dus nog bibberen voor Herkol.

Tenslotte toch een pluim voor Peer SV. Zij stonden zeer lang in de degradatiezone maar hebben op tijd alle zeilen bijgetrokken en eindigen op een knappe zevende plaats. Grote Brogel dat een lange mindere periode kende heeft zich nog net op tijd kunnen herpakken en sloot de competitie af met een mooie zege in Paal. Of hoe voor de zoveelste keer de naaste achtervolger van kampioen Wijchmaal een steek liet vallen.

De competitie zit er op. Ik leg nu mijn pen een aantal maanden neer en bedank iedereen voor het lezen van mijn stukjes.

Tot volgend seizoen.

2 Replies to “KFC Hamont 99 pakt verdiend een eindrondeticket

Comments are closed.