Seniors

Horror-overtreding in Excelsior Hamont overschaduwt deze speeldag

In het Het Laatste Nieuws las ik volgend artikel: Een goed kwartier voor tijd kwam invaller Roel Engelen ten val na een duel. Bezoeker Putzeys ( Ham United) plaatste toen zijn voet in het aangezicht van Engelen. Hij moest bloedend naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Daar werd voorlopig een neus-, juk- en kaakbeenbreuk vastgesteld. De ref stelde een zwaar verslag op over deze fase.

Mijn eerste reactie bij het lezen van zo artikel was dat deze speler niet meer thuis hoort op een voetbalveld. We weten binnenkort wat de sanctie zal zijn.

Gelukkig werd er ook nog gevoetbald. Paal behaalde de tweede periodetitel . Paal won vrij vlot in Engsbergen. Kadijk dat tweede werd ging met een arsenal-score winnen bij het vierkant spelende Grote Brogel.

Voor de algemene tussenstand doen Kadijk en Paal een uitstekende zaak. Leider Wijchmaal zit blijkbaar met titelstress. In de derby tegen Peer SV stond het na een kwartier al 0-2 en er bovenop werd de keeper uitgesloten van Wijchmaal.Er zat geen reservekeeper op de bank dus moest een veldspeler in de goal staan. Het werd uiteindelijk 2-4. Een zeer belangrijke zege voor Peer SV waardoor de redding zeer dichtbij komt.

Stal en KFC Hamont lieten de zoveelste steek vallen van het seizoen en deze keer is het fataal. Ze zijn uitgeteld voor de titel. Enkel in theorie kan het nog. Stal moest met het schaamrood het veld af na een zware thuisnederlaag tegen Herkol. Onze jongens lieten een 1-2 voorsprong teniet doen, het werd zelfs in de slotminuut nog een nederlaag. Ze zullen het moeten goed maken in de laatste twee wedstrijden. Als ze geen zes op zes halen tegen Sparta Lille en Excelsior Hamont verdienen ze de eindronde niet . Zo simpel is het.

Verbroedering Lommel dat vorige week nog leider Wijchmaal versloeg ging nu onderuit in Kaulille. De poederjongens gebruikten hiermee hun laatste kans.

Voor Beverlo is vierde provinciale nu een feit. Ze geraakte niet verder dan een gelijkspel in Sparta Lille. De jongens van De Bosuil blijven ondanks de degradatie ervoor gaan en daar kan je alleen maar je pet voor af doen.