Seniors

Vijfde thuiszege op rij voor KFC Hamont 99

KFC Hamont 99 doet het bijzonder goed thuis. Deze keer moest Beverlo dat duidelijk was gekomen om zeker niet te verliezen eraan geloven. Gelukkig kon Leynen toch in blessuretijd de muur slopen en KFC aan de leiding schieten in de derde periode. Deze leidersplaats wordt gedeeld met Paal en Wijchmaal.

Wijchmaal won de topper tegen Stal en neemt een grote stap richting de titel. Tweemaal een achterstand ophalen en dan er over getuigt van een sterkte mentaliteit. Zoals op elke speeldag is er wel een uitschuiver. Deze keer was het de beurt aan Paal dat zwaar uitgleed tegen De Bos door thuis gelijk te spelen tegen Excelsior. Paal moet hierdoor Wijchmaal en KFC  naast zich dulden op de leidersplaats in de derde periode. Wie de derde periode wint , wordt nog afwachten want nu volgen weer drie wedstrijden van de tweede periode.

In de degradatiezone wordt het ongemeen spannend. De poederjongens konden weer de punten thuis houden en zijn aan een remonte bezig. Of dit op tijd is weten we over vijf speeldagen. In ieder geval moet Engsbergen door de nederlaag nu Peer SV naast zich dulden op de barrageplaats. Peer SV won het burenduel met Grote Brogel. Grote Brogel en ook het verliezende Verbroedering Lommel voelen de hete adem van de degradatieplaatsen.

Kattenbos deed hierin een gouden zaak door in Herkol te winnen. Voor Sparta Lille kan de competitie niet snel genoeg voorbij zijn. Een 7-1 nederlaag in Kadijk is niet de leukste uitslag om na negentig minuten het veld af te stappen.

De top vijf speelt volgende week op verplaatsing. Rolt er een verrassing uit de kast ???