Paal wint topper in Kadijk en heeft 16 op 18

In een aangename wedstrijd trok KFC het laken naar zich toe tegen Herkol. KFC houdt hiermee de titelkansen gaaf en mag zich opmaken voor een heuse topwedstrijd in Paal. Paal is de ploeg in vorm en ook Kadijk moest eraan geloven. Kadijk wist tweemaal een achterstand op te halen maar de derde keer was er teveel aan.Paal en Kadijk staan nu samen tweede en onze jongens volgen op één puntje.

Wijchmaal kon pas in het laatste kwartier afstand nemen van rode lantaarn Sparta Lille. Wijchmaal mag zich na deze speeldag weer alleen leider noemen. Stal blijft ook nog in de running . Het versloeg de jongens van De Bos met twee doelpunten van Vanhees eentje in elke helft.

Beverlo was de enige ploeg van de laatste zes dat punten kon pakken. Zij wonnen het degradatieduel tegen Kaulille FC. Kaulille FC kon nog een 2-0 achterstand ophalen. Dan volgde de voorlaatste minuut met een strafschop voor de thuisploeg die gemist werd. Een minuut later kregen ze opnieuw een strafschop en deze maal was het wel raak. Erg zuur voor de poederjongens waarvoor de situatie zowat hopeloos wordt.

Zeker als we kijken wat er in bevordering aan de gang is , je mag wel stellen dat er waarschijnlijk zeker twee Limburgse ploegen , Heusden en Lutlommel zullen degraderen en dit zal in een kettingreactie teweeg brengen in onze reeksen.

Peer SV dat vorige week ons nog twee punten afsnoepte kreeg de volle laag in Ham United. Het werd 6-0. In de wedstrijden Kattenbos- Engsbergen en Verbroedering Lommel- Grote Brogel werd het een draw. Hierdoor lopen de vier ploegen een puntje weg van de degradatiezone.

Twintig speeldagen zitten er nu op. We komen stilaan in een beslissende fase en om te beginnen is dit voor KFC de wedstrijd in Paal. De uitslag van deze wedstrijd kon wel eens erg belangrijk zijn in de strijd voor een ticket naar tweede.