Seniors

Benutte strafschop zorgt voor winst in twee wedstrijden

Onze Rode Leeuwen lieten zich muilkorven tegen het bedreigde Peer SV. Ondanks een 0-2 voorsprong konden onze jongens de volle buit niet binnenhalen en konden ze slechts één puntje mee naar huis brengen. Door deze nederlaag zakken we naar de vierde plaats. We worden voorbij gestoken door Paal dat met 6-0 won van Verbroedering Lommel. Paal mag je volgens mij zeker tot de titelfavorieten rekenen. De twee volgende wedstrijden van hen zijn toppers tegen Kadijk en KFC en dan weten we beslist meer.

Leider Wijchmaal kon na vier nederlagen nog eens winnen. Het moest tot de slotminuut wachten tot Neyens zijn zenuwen in bedwang kon houden en een strafschop verzilverde. Co-leider Kadijk had minder moeite om de drie punten te pakken, een vlotte 0-3 zege op Herkol. Stal blijft op vier punten staan. Zij maakte een half dozijn goals tegen degradant Sparta Lille.

Naast Wijchmaal won Grote Brogel ook door een penalty. Vlak voor rust werd deze omgezet en Grote Brogel brengt zijn schip in steeds veiliger haven. Excelsior sprokkelde een puntje in Engsbergen en komt op gelijke hoogte met Beverlo.

In Kaulille waren er amper zestig toeschouwers en weer vonden de poederjongens geen buskruit en leden de zevende nederlaag op rij. Voor Kaulille komt er een bijzonder belangrijk drieluik aan met Beverlo, Sparta Lille en Excelsior Hamont.  Enkel een negen op negen kan nog redding brengen anders zal Kaulille zich mogen opmaken voor vierde provinciale en dat is toch wel erg jammer.

Tenslotte wil ik het bericht dat Lozen SK aan zijn laatste seizoen bezig is niet onthouden, de ploeg waar onze trainer zijn eerste kneepjes leerde.