Een verrassende speeldag

KFC Hamont 99 springt terug naar de tweede plaats. Ze wisten dat leider Wijchmaal zaterdagavond verrassend thuis verloor van Paal. Stal en Kadijk de eerste achtervolgers deelde de punten. KFC  kon eindelijk nog eens winnen. De nieuwbakken trainer Verschuren kon zich geen betere start voorstellen dan een 0-3 zege in Engsbergen (lees ook het wedstrijdverslag).

Nog een grote verrassing was de tweede zege van Beverlo en dit nog wel in Kattenbos. Kattenbos moet even lossen bij de top van het klassement en Beverlo krijgt weer een beetje hoop. Beverlo staat op drie punten van het trio Kaulille, Herkol en Excelsior Hamont. De jongen van De Bos waren de enige die als thuisploeg konden winnen deze speeldag. Ze wonnen vrij vlot van Sparta Lille. Sparta Lille dat nog maar zes schamele punten telt mag zich stilaan voorbereiden op een seizoen in vierde.

Ondergetekende was aanwezig op de wedstrijd Kaulille – Herkol, een wedstrijd die zeer belangrijk was in kader van het behoud. Amper mijn plaats gevonden in de staantribune stonden de bezoekers al 0-1 voor . Kaulille . Een dikke twintig minuten verder was het al 0-3 , dit kwam niet door de sterkte van Herkol maar door zeer slap verdedigen van de thuisploeg. In de tweede helft kreeg Kaulille een strafschop . Niemand eiste de bal op en trainer Blancke duidde de pas ingevallen Van Oosterhout aan die teken deed dit liever niet te doen. Hij moest … en miste in twee tijden. Een illustratie van een ploeg zonder vertrouwen. Het is te hopen voor onze buren dat ze zich snel kunnen herpakken ( behalve tegen ons natuurlijk).

Grote Brogel dat nog triomfeerde bij ons kreeg nu een pak slag in eigen huis van Ham United met forfaitcijfers. Tenslotte was er nog de doelpuntrijke wedstrijd in Peer waar de thuisploeg 3-3 speelde tegen Verbroedering Lommel.

Volgend weekend is er een heuse topper op ‘t Leeuwke met de komst van Stal Sport, een ploeg die nog maar eenmaal verloor.