Seniors

De beste wint niet altijd

Het paard dat de haver verdient krijgt het niet altijd. KFC had kansen genoeg om Grote Brogel puntenloos naar huis te sturen. Helaas wil de bal niet in het netje en een voetbalwet komt dan op de proppen kansen missen en de andere ploeg krijgt een kans en binnen. Deze derde nederlaag op rij tegen een opnieuw haalbare kaart doen de titeldromen van KFC als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Leider Wijchmaal had het niet gemakkelijk in Herkol. Integendeel, het kwam met negen man te staan en toch presteerde ze het vanuit deze numerieke minderheid toch nog te scoren. Weer drie punten en een pak zelfvertrouwen er bovenop. Eerste achtervolger Kadijk, inmiddels al op tien punten, kon Engsbergen opzij zetten met twee doelpunten netjes verdeeld over de twee helften. De aanvallers van Stal zitten in bloedvorm, na de ruime 8-1 tegen Peer doen ze er nu vier binnen in Paal.

De strijd tegen de degradatie belooft zeer spannend te worden. Peer SV duwt Kaulille met een 2-0 zege nu op een degradatieplaats. Trainer Blancke kondigde aan dat dit zijn laatste seizoen bij Kaulille ging worden, zijn laatste loodjes zullen wellicht het zwaarst wegen. In het kelderduel tussen Beverlo en Excelsior Hamont werd er niet gescoord. Met allebei één puntje schieten ze weinig op. Onze vrienden van Sparta Lille leden al de tiende nederlaag van het seizoen en voor hen komt vierde provinciale wel heel erg dichtbij.

Volgende week staan er met Kaulille-Herkol en Excelsior- Sparta Lille twee zeer belangrijke wedstrijden op het programma. Onze jongens trekken naar Engsbergen dat de competitie goed begon maar nu ook in steeds viezere papieren komt te zitten. KFC lukte er in de heenronde in na een aangename partij aan het langste eind te trekken, hopelijk doen ze dit volgende week nog eens over.