Seniors

Wijchmaal pakt eerste periodetitel

Dit weekend is het doek over de eerste periode gevallen. KFC Hamont stond voor een zware trip naar Kadijk. Beide ploegen werden als titelkandidaat naar voren geschoven in het begin van het seizoen. Beide ploegen stonden op twee punten van leider Wijchmaal. KFC spoelde de kater van vorige week weg, alhoewel ze toch een zure nasmaak zal blijven hebben omdat we toen de periodetitel uit handen hebben laten glippen, met een mooie overwinning. O.a. goed keepend werk van Bergmans en weer een doelpuntje van Van Daal zorgde hiervoor

Wijchmaal liet de kans niet liggen om de periodetitel te pakken. Met de komst van Kattenbos hadden ze zeker niet de gemakkelijkste tegenstander om de prijs te pakken. De thuisploeg had minstens een punt nodig maar vol zelfvertrouwen boekte het 5-4 winst.

Stal Sport doet haasje over met Engsbergen. Stal Sport won gemakkelijk van een Grote Brogel dat een mindere periode kent. Stal Sport blijft zo ongeslagen . Engsbergen verloor toch enigszins thuis verrassend van Verbroedering Lommel.

Peer SV zet zijn opmars verder. Nu was Sparta Lille het slachtoffer. Ook Paal kon de punten thuis houden van Ham United. Ham United  met een elfde plaats na tien speeldagen had zeker meer verwacht van deze competitie.

Herkol, de degradant uit tweede provinciale, kon thuis geen afstand nemen van hekkesluiter Beverlo. Voor Herkol wordt het weer een seizoen degradatievoetbal. Dit zal het ook worden voor de buren van De Bos. De belangrijke derby in Kaulille leverde geen punten op. Integendeel de 3-0 zal zwaar op de maag liggen tegen een rechtstreekse concurrent.

Volgende week staan er weer een aantal interessante matchen op het programma. Onze jongens mogen naar Verbroedering Lommel , een ploeg die het niet onaardig doet. Verder springt het burenduel Sparta Lille – Herkol in het oog waar hard gebikkeld zal worden om de punten.