Seniors

Wijchmaal is de nieuwe leider

KFC heeft waarschijnlijk zijn ticket van periodetitel zaterdagavond tegen Paal verspeeld. We kregen een enorme uppercut van Paal dat de maand oktober nu afsluit zonder nederlaag. Voor ons is het de tweede thuisnederlaag op rij en voor de ogen van de talrijke jeugdspelertjes was dit niet zo een goed voorbeeld.

Die avond kreeg ook Herkol een dreun van Ham United. 6-0. Herkol vorig seizoen nog een reeks hoger zal zich dringend moeten herpakken wil het niet in problemen komen. De volgende speeldag  komen de winnaars Paal en Ham tegenover elkaar te staan. Dat belooft.

Kadijk won vrij vlot in Verbroedering Lommel en staat nu samen met KFC op de tweede plaats. Wijchmaal profiteerde van de nederlaag van KFC en ging met 0-3 winnen op Excelsior. Wijchmaal is de nieuwe leider en met de wedstrijd Kadijk – KFC volgende week op het programma beschikt het over zeer goede papieren om de eerste periodetitel binnen te halen. Als de wedstrijd Kadijk- KFC in een draw eindigt hoeven de mannen van Wijchmaal zelfs geen punt te halen voor deze eerste prijs van het seizoen.

Engsbergen dat als doelstelling het behoud had is aardig op weg om dit te bereiken. Het behaalde in een doelpuntrijke wedstrijd een draw in Grote Brogel.

De subtopper Kattenbos – Stal werd in het voordeel van Stal beslecht. Stal scoorde weer al tweemaal en deze keer kregen ze er geen twee tegen zodat het met een overwinning naar huis mocht. Stal Sport heeft dit seizoen nog steeds niet verloren en dat verdient wel een pluim.

Onderaan was er de derby Sparta Lille – Kaulille FC. Het ging er vrij bitsig aan toe op De Bosuil. Een zeer dubieuze strafschop in de slotfase bezorgde de tot tien herleide thuisploeg nog een punt. Kaulille FC  zag twee belangrijke punten zo nog de mist ingaan. De thuiswedstrijd volgende week tegen Excelsior Hamont is heel cruciaal voor de Poederjongens.

Tenslotte nog Peer SV. Op KFC heeft deze ploeg vertrouwen opgedaan. Ze hadden tot dan toe geen enkele maal kunnen winnen en nu wonnen ze voor de derde keer op rij. Het kan verkeren zoals ik in een van mijn voorbeschouwingen schreef. Peer SV staat inmiddels tiende.

Er werd aardig gescoord op de voetbalvelden in 3A , liefste 36 doelpunten en dat is waar de voetballiefhebber voor komt.