Seniors

KFC zit met de gebakken peren

Hekkensluiter Peer bracht KFC de eerste nederlaag van het seizoen toe. Zoals in de voorbeschouwing beschreven wisten we dat Peer een productieve ploeg was op verplaatsing. Dit maakte ze ook bij ons waar met drie doelpunten. Het begon nochtans goed met het tiende doelpunt van Van Daal. Op vijf minuten tijd verdween echter de voorsprong, het eerste doelpunt kwam uit het niets met een lang afstandsschot en bij het tweede doelpunt dat er kwam op strafschop  was er een opeenstapeling van fouten vooraf.

Peer mocht dus voor het eerst juichen dit seizoen net als Paal dat ook zijn eerste overwinning boekte. Paal ging winnen op verbroedering Lommel. De enige ploeg die tot op heden nog niet van de zege heeft kunnen proeven is Beverlo. Ook op deze speeldag lukte het thuis niet van Wijchmaal, 0-3 werd het . Beverlo neemt de rode lantaarn nu over van Peer SV.

Opvallend op deze speeldag was dat maar een ploeg de punten thuis kon houden. Kadijk won het burenduel met Herkol . Kadijk nam vrij vlot de maat met 5-2. Kadijk trainer, ex-KFC-er Kris Vanbussel was in zijn nopjes maar was ook realistisch door te stellen dat de weg nog lang is.

Na de verrassing zaterdag in Hamont kon je de overwinning van Grote Brogel op Kattenbos op zondag ook wel een stunt noemen. De Peerse ploegen hebben een leuk voetbalweekend. Grote Brogel is met de vierde zege op rij wel de ploeg in vorm op het moment.

Stal dat zevende in de rangschikking staat is de enige ploeg die nog niet verloren heeft. K. Elsen zorgde in de slotfase voor de winning goal op Sparta Lille. Sparta Lille is wat aan het wegzakken na een goede start en staat nu al voorlaatste.

Excelsior Hamont lijkt de pedalen ook wat kwijt te zijn, drie nederlagen op rij met dertien doelpunten in hun korf is toch wat veel.

Na zeven speeldagen blijkt toch dat veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn en in de rangschikking hangt alles kort bij elkaar. De afstand tussen leider KFC en Engsbergen dat vijfde staat bedraagt slechts drie punten. Zo bedraagt ook onderaan tussen Excelsior nr 10 en het voorlaatste geklasseerde Sparta Lille het verschil ook maar drie eenheden.

Volgende week op het menu in deze spannende reeks. De topper Engsbergen – Kattenbos en onderaan het kelderduel Kaulille FC – Beverlo.

Wij kijken reikhalzend uit naar de wedstrijd Herkol – KFC en hopen dat onze Leeuwen laten zien dat de nederlaag tegen Peer SV maar een accident parcours was.