Ouverture met vier doelpunten

Tim Van Daal
Vijf ploegen scoorden viermaal op de eerste speeldag en geen enkele verdediging kon de nul houden. De aanvallers waren in hun sas op de eerste speeldag. Op het Leeuwke zagen we Tim Van Daal binnen het kwartier liefst driemaal scoren. Hij sloeg Kattenbos definitief knock out . Kattenbos was van zijn melk en Creeten haalde een onnodige tweede kaart op zijn hals. KFC won verdiend zijn eerste wedstrijd , alleen moeten we negentig minuten geconcentreerd blijven anders krijg je domme doelpunten tegen.

Kadijk dat als titelfavoriet werd naar voren geschoven liet dit al meteen merken. Het zette vlotjes Grote Brogel  met 4-1 opzij. De binnengehaalde Hendrix Kevin bewees meteen zijn waarde met twee doelpunten.

Verbroedering Lommel leek op een gemakkelijk zege af te stevenen nadat het na 25 minuten al 3-0 voor stond tegen Kaulille FC. De poederjongens dachten hier anders over en zette succesvol de achtervolging in. Verbroedering wist er echter na negentig minuten eentje meer te scoren en won met 4-3.

Sander Palmans moest in Paal – Engsbergen al na zes minuten het rode karton bovenhalen. Paal was uit zijn lood geslagen en stond na 48 minuten 1-4 in het krijt. Toen Mertens van de thuisploeg zich ook mocht douchen en een thuisspeler gekwetst van het veld moest leek niets een zege voor Engsbergen in de weg te staan. Toch presteerde Paal het met drie man minder nog langszij te komen en werd het 4-4. Het zal een van die matchen zijn waarbij de supporters nog lang over zullen nakaarten.

In Herkol werden er ook vier doelpunten gescoord met deze werden netjes verdeeld. Stal kon via een strafschop in de voorlaatste minuut gelijk maken. Peer SV moest in buur Wijchmaal zijn meerdere erkennen. Er vielen … 4 doelpunten. Het werd 1-3.

Op twee velden werd er niet viermaal gescoord. In Beverlo – Sparta Lille en Ham – Excelsior Hamont bleef het bij 1-1