Seniors

De speeldag van de vernedering

Dimitri Vallé
Meer dan vijftig goals vielen op de laatste speeldag. De verdediging was op sommige velden al op vakantie en de aanvallers maakten hier lustig gebruik van. Eerst beginnen we met onze favoriete club KFC. Het jeugdige KFC bevestigde zijn goede vorm tegen vice-kampioen Grote Heide. KFC ging ervoor en kwam verdiend op voorsprong. Toen iedereen dacht dat Vallé de winninggoal had gemaakt , bracht Jan Willekens zijn ploeg in de ultieme slotminuut toch nog op gelijke hoogte. Toch mag KFC fier zijn met zijn vijfde wedstrijd zonder nederlaag en met de inbreng van eigen jeugd.

De Houthalense ploegen staan al het heel het seizoen onderaan de rangschikking. Op de slotdag kregen ze nog een zware pil te slikken. Sparta Lille scoorde liefst negen keer op Sporting en Kinrooi vlamde er zes binnen tegen E. Houthalen.  De monsterscore viel echter op het veld van kampioen Turkse te noteren. Excelsior Hamont had nog een kans op het eindrondeticket ondanks de opeenstapelende nederlagen van de afgelopen weken. Liefst elf maal moest de doelman van De Bos zich omdraaien. Zeven nederlagen op acht wedstrijden, een seizoenseinde in ware mineur voor de buren die het eindrondeticket maar voor het grijpen hadden.

Kadijk profiteerde van de misstap en springt haasje over. Met een 3-2 zegen tegen Ophoven mogen ze de eindronde spelen. Daarvoor mogen ze wel Kaulille bedanken dat gelijk speelde in Wijchmaal. Wijchmaal ziet zo de derde periodetitel de mist ingaan. Toch mogen de jongens uit Peer fier zijn met hun opmerkelijke remonte. Net als Peer SV dat negen wedstrijden op rij niet verloor en hiermee bekroont de ploeg zich tot de kampioen van de meest ongeslagen wedstrijden. Peer zonder sterkhouder Di Pasquale pakte een punt op Stal. Het werd er 4-4.

De competitie zit hiermee op. Turkse FC is de verdiende kampioen. Met Bilican had het een sluipschutter in de rangen en de ploeg scoorde liefst 96 doelpunten. Onze jongens die vooraf ook als titelkandidaat genomineerd werden konden dit helaas niet waarmaken. Vrij vroeg was de afstand op de leider te groot en even begon het zelfs benard uit te zien. Gelukkig zijn we tijdig opgestaan en heeft KFC  laten zien dat het kan voetballen We eindigde op de achtste plaats.

Dit was mijn laatste nabeschouwing van het seizoen. Ik hou voor jullie nog in de gaten wat de ploegen van onze reeks in de eindronde presteren. Kaulille, Stal, Grote Heide en Kadijk spelen voor een ticket naar tweede provinciale. E. Houthalen probeert via de eindronde zijn plaats in derde te behouden. Ze kregen alvast de ruggensteun van Heusden-Zolder dat zich op de laatste speeldag  kon redden in vierde klasse.