Turkse FC kampioen, Sporting Houthalen degradeert

Op deze speeldag zijn een aantal kaarten geschud. Turkse FC bekroonde met een beetje uitstel tot de verdiende kampioen. Bilican zette met drie treffers de tellerstand op 36 en Lille keek hierbij lijdzaam toe. Sparta Lille zal waarschijnlijk ondanks deze nederlaag zijn verblijf in derde wel verlengen.

KFC Hamont won zaterdagavond vrij gemakkelijk van degradant Sporting. Eén helft voetbal volstond met in de tweede helft weer een jeugdtalent in de rangen met name Steff Appeltans. KFC is nu drie wedstrijden ongeslagen, nog eentje erbij en we hebben een seizoensrecord van ongeslagen wedstrijden op rij. De volgende tegenstander is Peer SV. Zij spelen een schitterende terugronde en nu moest E.Houthalen eraan geloven. Weer kwam een van de doelpunten van de voet van Fabio Di Pasquale.

Grote Heide kon in het laatste kwartier Kattenbos opzij zetten. Willekens zorgde voor de winnende treffer. Door deze zege is Grote Heide winnaar van de tweede periode. Het eindrondeticket voor promotie naar twee is alvast hiermee binnen.

Andere kandidaten voor de eindronde zijn Kaulille en Stal. Kaulille had een weekje rust. De wedstrijd Stal – Kadijk was spectaculair. Kadijk  kwam op 0-2 voorsprong. Na de aansluitingstreffer van Vanhees sloeg Vandeurzen vijf minuten voor tijd toe met 1-3. Voetbal duurt echter negentig minuten en goalgetter Kristof Elsen wist met zijn twee potten een ultiem gelijkspel uit de brand te slepen.

Kinrooi heeft net op tijd de eindspurt ingezet. De club zal lang in de degradatiezone maar een twaalf op twaalf joeg het spook weg.  Kinrooi versloeg de mannen van De Bos. Excelsior bakt er tegenwoordig maar weinig meer van en voor hen zal het een verademing zijn als de competitie gedaan is.

Tenslotte wist ook Ophoven zich te handhaven dankzij een doelpunt in de slotminuut van Luckermans. In hun wedstrijd tegen Wijchmaal werd de bal maar liefst viermaal op de elfmeterstip gelegd.