Seniors

Grote Heide zet belangrijke stap naar tweede periodetitel

Roy Willems
Afgelopen weekend werd de achttiende speeldag afgewerkt. KFC had een moeilijke trip naar Kadijk voor de boeg. De staat van het terrein maakte de opdracht ook lastig. Toch wist KFC een zekere zege van Kadijk in de slotseconden nog om te buigen in een gelijkspel met een doelpunt van Roy Willems. Voor Arne Plessers was de wedstrijd een kwartier eerder gedaan toen hij zijn tweede geel kreeg.

KFC zet zo de positieve trend verder en dat is alleen maar leuk om vast te stellen.

Kaulille FC zag zijn ongeslagen reeks abrupt thuis afgestopt door E. Houthalen. E. Houthalen had aan één doelpunt voldoende om met de drie punten naar huis te gaan. De buren van Sporting, waar de trainer zijn contract verlengd heeft, zag zo een verlengd verblijf in derde stilaan utopisch worden. Thuis kregen ze een zware 0-4 pandoering van Kinrooi.

De topper Grote Heide – Turkse FC werd in het voordeel van de thuisploeg beslecht. Bergmans had met drie doelpunten een groot aandeel in deze zege. Zo zag Turkse FC het kampioenenbal een weekje uitgesteld en Grote Heide heeft het ticket van de tweede periode bijna beet. Enkel Stal dat doelpuntenkermis in Ophoven won (3-5) kan nog roet in het eten gooien.

Tenslotte waren er nog de twee gelijkespelen met het doelpuntenloze Lille- Wijchmaal en de 2-2 van PeerSV- Kattenbos.

Op de volgende speeldag krijgt KFC SP. Houthalen over de vloer. Een overwinning van KFC zou het doek van 3B definitief laten vallen voor Sp. Houthalen.