Thirion zorgt voor de eerste zege van KFC in 2010

Oef, een zucht van opluchting ging door het Leeuwke. KFC Hamont 99 had na een moeilijke wedstrijd eindelijk de eerste zege beet. De zege smaakte des te zoeter dat de treffer gemaakt werd door iemand uit de eigen jeugdopleiding. Ook zaterdagavond stonden er weer verschillende jeugdige spelers van Hamont op het veld.Sparta Lille leed de eerste nederlaag van 2010. Het verloor de derby thuis van Kaulille FC. Hier was ook één doelpunt voldoende voor de drie punten.

Wijchmaal zette de operatie redding voort. Ditmaal werd Kinrooi puntenloos naar huis gestuurd. Een vroeg strafschopdoelpunt van Neyens zette de thuisploeg op de goede weg.

Stal zette de schande van de voorbije twee speeldagen recht. In een hoogstaande derby versloeg het leider Turkse FC met weer twee doelpuntenvan Elsen. Net als bij ons heeft ook bij Turkse de trainer zijn handtekening gezet onder een contractverlenging. Hij beleefde echter niet zoveel plezier aan als Tony afgelopend weekend. Door de nederlaag van Turkse komt er iets meer spanning bovenaan maar voorlopig is er nog een aardige kloof. Wel is de stand erg vertekend met al die uitgestelde wedstrijden. Ook dit weekend werd er weer vanwege het slechte weer een wedstrijd uitgesteld met name Grote Heide -Peer SV.

Excelsior Hamont verloor voor de vijfde maal niet op verplaatsing. Een hattrick van Engelen in de tweede helft zette de 1-0 aan de rust recht. Volgend seizoen komt Umans de rangen van De Bos versterken die aan een goed seizoen bezig is bij Sparta Lille.

Tenslotte was er nog de Houthalense derby en beide ploegen konden niet echt tevreden zijn met de puntendeling. Ze blijven alletwee in de staart van de rangschikking.

Volgende week ontvangt Turkse ploeg in vorm Wijchmaal en KFC gaat op zoek naar de twee uitzege van het seizoen bij de hekkesluiter.