Seniors

Wijchmaal scoort voor de tweede maal 9 doelpunten

Gezondheidsindex: punten uit de laatste 4 wedstrijden (bron VBAL4)
Gezondheidsindex: punten uit de laatste 4 wedstrijden (bron VBAL4)
Bij aanvang het seizoen werden Turkse FC en KFC Hamont 99 als de titelkandidaten getipt. Op de afgelopen speeldag kruisten deze ploegen de degens. Turkse FC maakt zijn rol van titelkandidaat waar. KFC daarentegen komt stilaan in het kransje van degradatiekandidaten. Dit is een pijnlijke vaststelling. In 2010 lukte KFC nog geen enkele zege en legt het een schamele 2 op 15 op het rapport.

In de voorbeschouwing schreef ik nog doelpunt van Bilican en jawel hoor tweemaal vond hij de netten. Turkse stuurde Hamont met droge 3-0 cijfers naar huis.

De zege van Turkse FC smaakte nog zoeter toen ze de andere uitslagen uit de reeks zagen. De uitschieter viel te noteren op het veld van Wijchmaal.  De toekomstige ploeg van trainer Akkermans hakte de huidige ploeg van Akkermans met name Stal in mootjes. Negen maal mocht de keeper zich omdraaien. In Wijchmaal was het de tweede maal dat deze miniemenuitslag op het bord kwam. Ook Sporting Houthalen maakte dit mee maar toen moest de scheidsrechter de wedstrijd stopzetten omdat Sporting te vaak de rode kaart zag. Stal dat lang in het kielzog bleef van Turkse verliest voor de tweede maal zeer zwaar. Vorige week kregen ze er ook al zes om de oren in Grote Heide.

Grote Heide vond deze week de netten niet. In het burentreffen met Kaulille was één doelpunt van Vanherck voldoende om over winst en verlies te beslissen. Een opmerkelijk feit was de contractverlenging van trainer Blancke. Een paar weken terug solliciteerde hij nog openlijk in ” Het Belang van Limburg” voor een andere club. Hij had de ambitie om een ploeg uit hogere regionen te trainen. Verwachtte hij snel dat een ploeg aan de onderhandelingstafel kwam of was het een vis die hij uitgooide om snel een contractverlenging bij zijn huidige club te versieren. Ook las ik dat keeper Geuens terug naar Kaulille trekt. Hierop mag Kaulille zich verheugen want Peter is een klasbak.

Excelsior Hamont moet nu Kaulille laten voorgaan. Martens bracht De Bos al na één minuut op voorsprong en na een half uur werden de bezoekers tot tien man herleid. Toch slaagde de jongens van Trainer Verschuren ( die na dit seizoen de trainersplunje aan de haak hangt ) nog de de drie belangrijke punten te pakken . Het was weer Maris die, net als tegen ons, met twee doelpunten  hiervoor zorgde. Sparta Lille is aan een opmerkelijke remonte bezig. Het staat met één wedstrijd minder al drie punten voor KFC.

E. Houthalen – Kadijk 1-3. Een normale uitslag … en ook in de kranten werd weinig meer over verteld. Dit vond ik verbazend daar ik op internetgazet las dat de spelers van Kadijk slechts met politiebegeleiding het veld kon verlaten na een incidentrijke wedstrijd. Wellicht weer een kluif voor de groene tafel.

Tenslotte pakte Peer SV zijn zesde gelijkspel van het seizoen op het terrein van Kinrooi en Kattenbos boekte zijn zesde zege van het seizoen tegen Sporting Houthalen.