De punten van KFC blijven in de vrieskou liggen

KFC leed zijn achtste nederlaag van het seizoen bij de buren uit Sparta Lille. Het begon nochtans goed met een 0-2 voorsprong maar dit gaf niet het nodige vertrouwen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Aan de rust stond het 2-2 en de thuisploeg voelde dat er meer in zat . Maris voltrok het vonnis met twee doelpunten in het laatste kwartier (wedstrijdverslag). Net als het vriesweer blijft de puntenteller voor KFC  bevroren. Met de verplaatsing naar leider Turkse FC  voor de boeg wordt het een heel karwei voor trainer Heylen om de jongens terug op de rails te krijgen voor punten te pakken

Een voorsprong vasthouden van twee doelpunten vasthouden was niet alleen een onmogelijke opgave voor KFC.  Ook in het burentreffen tussen Peer SV en Wijchmaal was dit het geval. Wijchmaal bouwde een 1-3 voorsprong uit maar Royakkers zorgde met twee doelpunten ervoor dat de thuisploeg toch het broodnodige punt redde. Bij Peer SV werd het contract van trainer Geuns verlengd.

De voorlaatste uit de stand, Sporting Houthalen, stond aan de rust 1-3 voor. Op het halfuur ging het plots heel snel van 0-0 naar 1-2 op drie minuten tijd. Ophoven vond nog aansluiting maar toen Ouchan in 81 ste minuut 2-4 maakte dacht iedereen dat Houthalen ging stunten. Misschien dat de gedachte aan de stunt tot een grote nervositeit leidde bij de bezoekers want zij lieten Ophoven nog terugkomen tot 4-4. Een overwinning zo te grabbel gooien kan wel eens duur worden in de afrekening op het eind van het seizoen.

Dan was er nog de topper met Grote Heide – Stal.  Grote Heide declasseerde de topper tot een walk over wedstrijd met liefst 6-0. Jan Willekens, de leider in de rangschikking van de poll man van het seizoen in “Het Belang van Limburg ” was weer goed voor twee doelpunten. Ik vind het bijzonder jammer dat een speler van zo een kaliber volgend seizoen in vierde provinciale gaat shotten.  Het is een understatement dat het in vierde meer potje stamp is dan voetbal en of Willekens daar tot zijn recht kan komen weet ik nog zo niet. Maar soit onze buren uit Achel maken uit de transferpolitiek duidelijk dat ze volgend seizoen kampioen willen spelen.

Tenslotte was er nog de wedstrijd Kadijk- Kinrooi. Kadijk is een ploeg dat groots is tegen sterke ploegen maar tegen de mindere goden laat het nogal eens afweten. Honderd toeschouwers zagen Fiddelaers in de 23 st minuut met de enige treffer van de wedstrijd de eindstand vastleggen.

Er was ook nog De Bos tegen Kattenbos maar bij slecht weer kun je er niet spelen en dus werd de wedstrijd afgelast. Trainer Wetsels blijft er nog een seizoen langer na een goed rapport.