Seniors

Nabeschouwing 22e speeldag

Vaste voor- en nabeschouwer Ludo is even off-line, daarom misschien nu een wat afwijkende visie op de afgelopen speeldag.

Beginnen doen we met de vaststelling dat KFC in een mindere periode zit, met 1 punt op negen en een doelsaldo van 6-1 sinds Nieuwjaar. Met het gelijkspel tegen Wijchmaal (wedstrijdverslag) en het verlies van Kattenbos huppen we wel weer naar de linkerkolom, maar dat is slechts een schrale troost.


Reeks 3B is en blijft een vreemde reeks: rode lantaarn Eendracht Houthalen (slechts één rode kaart deze week) won bij Ophoven en Peer bij Kaulille. Bij beide wedstrijden een team uit de linkerkolom dat punten laat bij een team uit de lagere regionen.

Grote Heide verloor voor de tweede maal dit seizoen op eigen plein en voor de tweede maal was dat tegen een Hamonter elftal, al dan niet met “hun enige schot op goal” (aldus www.voetbalneerpelt.be).
Overigens zou Grote Heide het volgend seizoen moeten stellen zonder Jan Willekens (vertrekt naar een stevig shoppend Achel) en keeper Jelle Evens (Neerpelt).

Stal Sport won pas in de slotfase van de match tegen Kinrooi dat de wedstrijd met 8 eindigde. Stal schuift door het verlies van Grote Heide op naar stek 2, weliswaar met één wedstrijd meer gespeeld dan de nummers 3 en 4.

Turkse FC voetbalde op Sporting Houthalen weer een miniemenuitslag bij elkaar met o.a. vijf doelpunten van Bilican en vergroot zijn voorsprong. Het doelsaldo van Turkse begint er ook erg indrukwekkend uit te zien: 62 vóór en 23 tegen, oftewel een +39.