Seniors

Alleen Ophoven kan buitenshuis winnen

andy_leynenAlle thuisploegen scoorden tweemaal , alleen Turkse eentje meer en Kinrooi kon het doel niet vinden. KFC Hamont 99  kon eindelijk zijn vierde zege van het seizoen halen. Het duel met Peer SV was niet hoogstaand maar wel spannend tot het einde. Leynen (foto) bracht de thuisploeg al na tien minuten op voorsprong. Een onoplettendheid in de verdediging zorgde echter ervoor dat deze voorsprong slechts vier minuten op het bord stond.

Gelukkig wist Leynen nogmaals het doel te vinden en deze keer volstond dit. Het bleef wel bibberen tot op het einde waar Peer nog een unieke mogelijkheid kreeg met een vrije trap op de rand van de grote backlijn.Gelukkig bleef dit zonder gevolgen en zo pakte de thuisploeg verdiend de drie punten.

Leider Grote Heide verslikte zich in Sp. Houthalen. De eindscore 2-2 stond aan de rust al op het bord en ondanks de twee man meer situatie kon Grote Heide hier niets meer aan veranderen. Turkse FC  profiteerde van deze misstap en deed haasje over door de topper van Kerkhoven te winnen.

Het hoogste toeschouwersaantal (340) viel ditmaal in Kinrooi te noteren waar de derby tegen Ophoven plaats vond. Enkel de kassier van de thuisploeg kon glimlachen want de bezoekers gingen met 0-3 winnen en waren hiermee de enigste bezoekende ploeg die op deze speeldag kon winnen.

Kadijk en Wijchmaal bouwden een mooie 2-0 voorsprong op. Vijf minuten voor affluiten vond Goossens van Sparta Lille het wel welletjes en liet de netten tweemaal trillen. Kadijk zat met de gebakken peren en ook Wijchmaal lachte groen met Engelen. Net als vorige week stond hij na een 2-0 achterstand weer scherp en verschalkte de doelman tweemaal. Voor Wijchmaal was dit bijzonder zuur dat nu op een rechtstreekse degradatieplaats staat.

Kaulille ging nog even op het elan van tegen Hamont verder en kwam op voorsprong. Stal liet echter niet betijen en boog deze achterstand nog om tot een 2-1 zege.

Hekkesluiter E. Houthalen weerde zich kranig maar het venijn zat in de staart. Kattenbos scoorde in de laatste drie minuten tweemaal  en zo leden de mannen van Houthalen al hun tiende nederlaag van het seizoen.

Volgende week is het al de laatste speeldag van de heenronde en dan trekt KFC naar Grote Heide. We zullen onze uiterste best moeten doen om Jan Willekens en co in bedwang te houden.