Seniors

KFC sluit eerste periode af met een klinkende zege

marnick_emmersKFC won zeer overtuigend van E. Houthalen en stuit zo hun opmars om uit de degradatiezone te komen. Al in de eerste helft werd het duidelijk dat KFC een maatje te groot was voor de bezoekers en zo kwam eindelijk de derde zege met ruime cijfers op het bord. Goed nieuws voor de jeugdopleiding want een jongere uit eigen kweek Marnick Emmers maakte zijn debuut in het eerste elftal. KFC Hamont 99 maakt zeer goed werk van de doorstroming van de jeugd naar de eerste ploeg.

KFC strandt in de eerste periode op de negende plaats. De eerste periodetitel werd verdiend gewonnen door Turkse FC. Wijchmaal werd op eigen plein door  hen in de vernieling gespeeld. Met 36 doelpunten in tien wedstrijden weet deze ploeg duidelijk de goal staan. Toch staat het bovenaan nog heel erg dicht bij elkaar. Grote Heide en Kerkhoven volgen op slechts één punt.  Excelsior Hamont zakt naar de vierde plaats na een nederlaag van het erg wisselvallige Kadijk.

In de middenmoot won Ophoven thuis van Kaulille. Onze buren van Sparta Lille deden een gouden zaak door Peer SV te verslaan. Alhoewel het na vierentwintig minuten al 3-0 stond moest de thuisploeg toch nog bibberen tot vlak voor tijd Vanherck de verlossende 4-2 maakte.  Met deze zege springt Sparta van plaats 15 naar 10. Om maar te zeggen hoe gewaagd de ploegen allemaal aan elkaar zijn. Een paar zeges op rij kan een ploeg uit de ademnood nemen.

Volgende week start de tweede periode en dan zal onze favoriete ploeg naar Kerkhoven gaan. Hopelijk kan hier een verlengstuk gebreid worden aan onze puike thuisprestatie van afgelopen zaterdag.