Nieuws

Eerste elftal B wint bij leider Koersel

Dieter Thys
Het kunstgrasveld van Weerstand Koersel B was op zaterdagavond de arena voor het eerste elftal B van KFC Hamont 99. De thuisploeg was erg sterk aan het seizoen begonnen met maar liefst vijf opeenvolgende overwinningen. Vorig weekend was er het eerste puntenverlies met een 3-3 tegen Kadijk B, maar Koersel bleef leider in de competitie. Dat beloofde dus een moeilijke klus te worden voor KFC, dat een stuk moeizamer aan het seizoen begonnen was.
Toch kwam Hamont halverwege de eerste helft op voorsprong: Dieter Thys scoorde de 0-1, wat ook de ruststand zou worden. Na de onderbreking werd er ook nog gescoord, en alweer door Hamont. Milan van Gennip legde in de 65e minuut de 0-2 eindstand vast.
Een uitoverwinning bij de leider, dat is een fraaie prestatie. Hamont schuift zo stilaan op naar de middenmoot. Op zaterdag ontvangt KFC de buren van Sparta Lille, de rode lantaarn in de competitie.