Seniors

KFC Hamont 99 A onderuit bij Anadol

Hans van de Weideven
Enkele weken geleden ontving Hamont Anadol op eigen terrein, omdat het veld bij het Beringse team nog niet speelklaar was. Die wedstrijd voor de Beker van Limburg eindigde op een billijke 1-1. Toen ontbrak bij de bezoekers ene Hasan Bilican, die in een ver verleden ook het mooie weer maakte bij Patro Eisden en Bocholt VV. Op zondagmiddag was Anadol wél klaar om Hamont te ontvangen voor de derde wedstrijd van seizoen 2023-2024. Beide teams hadden de eerste twee matchen verloren en dus zou er een minimum sneuvelen.
De thuisploeg had initieel misschien de betere mogelijkheden, het was Ilario Meli die de bezoekers na een halfuur op voorsprong bracht. Hamont kreeg ook nog mogelijkheden (of kreeg die integendeel niet) om de score uit te diepen, maar slaagde daar niet in. Na de gelijkmaker van Hasan Bilican sloeg de wedstrijd helemaal om en kreeg good old Hans van de Weideven (die de geschorste Marnick Emmers in doel verving) zelfs nog 4 treffers te verwerken. Eindstand 5-1 en daarmee is de gemiste seizoensstart helemaal een feit.
Op zaterdag 23 september wordt Leopoldsburg verwacht op ‘t Leeuwke. Deze ploeg staat samen met Hamont en Elen puntloos laatste. Dat klinkt als een uitstekende gelegenheid om die laatste plaats achter te laten.

Digest
Scheidsrechter: Jordy Lelièvre met assistenten Georges Willems en Nico Piette
KFC Hamont 99 A: Hans Van Weideven, Jasper Reyskens (80’ Quin Looijmans), Senne Doms, Wietse Baerts (67’ Sisse Schouteden), Dries Damen, Jannes Goossens (76’ Xante Croymans), Tijl Doms, Ilario Meli, Wesly Van Vlierden, Michiel Thijs (56’ Ferren Peeters), Kobe Schetz
Doelpunten: 34’ Ilario Meli 0-1, 62’ Bilican 1-1, 66’ Ulupinar 2-1, 74’ Yavuz 3-1, 78’ Bilican 4-1, 84’ Bilican 5-1
Gele kaarten: Yavuz, Tijl Doms, Topal