Nieuws

Toine Lauwers, oud-speler VV Hamontlo overleden

Vrijdag 3 maart 2023 is in het rusthuis “Aan De Beverdijk“ te Achel Toine Lauwers overleden. Hij werd te Hamont geboren op 30 juni 1940.
Toine sloot zich bij VV Hamontlo aan als jeugdspeler en speelde later in het eerste elftal. Hij was wel geen snelle speler, maar bij trainer Alfons Mangelschots speelde hij in het 4-2-4 systeem als diepe spits. Hij beschikte namelijk over een goed schot en scoorde regelmatig.
Later is hij overgegaan naar Exelsior Hamont, waar hij als speler en bestuurslid fungeerde.
Zolang als hij kon heeft hij ook het onderhoud van de accommodatie gedaan en bij thuiswedstrijden stond hij aan de inkom.
Hij heeft ook nog bij de Veteranen van VV Hamontlo gespeeld.
Zaterdag 11 wordt hij gecremeerd na een uitvaartdienst om 10.30 uur in de Sint-Laurentiuskerk, Hamont. Condoleren kan vrijdagavond van 19 tot 20 uur bij Begrafenissen
Creemers.
KFC Hamont 99 biedt de familie zijn oprechte deelneming aan.

Bij de foto: VV Hamontlo eerste elftal seizoen 1963-1964, eerste provinciale, trainer was Alfons Mangelschots. V.l.n.r.telkens: gehurkt Jefke Boonen, Toine Lauwers, Jean-Pierre Elias, Willy Rademakers, Maurice Douw; staande Pierre Vreys, Swa Emmers, Guillaume Moors, Jean Bernaerts, Bèr Boonen, André Van den Heuvel.
Foto genomen op 9 september 1963 vóór de wedstrijd Hamontlo-Halen, uitslag 1-0. Pierre Vreys maakte het enige doelpunt.

Eerste elftal Hamontlo VV 1963-1964

(Tekst en foto via Bèr Cardinaels)