Eerste elftal wint bij Louwel

Het eerste elftal van KFC Hamont 99 is met 0-1 gaan winnen op het compacte kunstgrasveld van Louwel. Door de kleine ruimte was goed voetbal niet mogelijk. De thuisploeg stond laatste in de stand en startte dan ook fel. Ze speelden randje buitenspel (of net erover), maar de lijnrechter vlagde een sterke partij en kon alle situaties correct beoordelen. Na de storm van het eerste kwartier, herstelde KFC het evenwicht en verwaterde de eerste helft met veel middenveldspel. Vlak voor rust kreeg Wesley van Vlierden nog een uitstekende kopbalmogelijkheid, maar de 0-0 ruststand was terecht.

Het eerste kwartier van de tweede helft was volledig voor KFC. De handschoenen van de thuisdoelman werden grondig getest, maar bij een 1 op 1 situatie met Wietse Baerts moest hij zich toch gewonnen geven. Louwel drong nog aan, maar de grootste kansen waren nog voor KFC op de counter. Hiermee eindigde de wedstrijd op een verdiende 0-1 overwinning voor KFC.

Digest
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Brecht Geebelen, Quin Looijmans, Arne Vromans (71’ Michiel Thijs), Ferren Peeters, Wietse Baerts (83’ Tim Tijskens), Jeroen Peeters, Wesley Van Vlierden, Liam Peeters, Kobe Schetz, Max Spreuwers (87’ Dries Damen)
Doelpunten: 0-1 Wietse Baerts (57′, foto)
Geel: Ferren Peeters
Scheidsrechter: Walter Gijsen met assistenten Vital Vandervee en Mathieu De Bosscher

(verslag: Rob Bloemen)