Seniors

Eerste elftal laat punten aan bezoekers

We moeten eerlijk zijn: de thuiswedstrijd tegen Heusden-Zolder was niet goed. Er werd verloren met 2-4. Fonny Plessers offerde zich op om er toch nog een leesbaar verslag van te maken.
Enkele foto’s zijn te vinden op onze fotowebsite.


Vanwege de heersende coronagolf, en de hiervoor geldende beperkingen, was het al van half december geleden dat de spelers van het eerste elftal van KFC een wedstrijd met inzet voorgeschoteld kreeg. De weersomstandigheden vielen uiteindelijk nog mee, nadat de hele voorgaande uren de regen met bakken uit de lucht was gevallen. Met ook een afgenomen wind mochten beide ploegen er proberen het beste van te maken.


Beide teams bevonden zich in het midden van de rangschikking en moesten ervoor waken dat ze niet snel in een eindeseizoens-modus zouden geraken. De wedstrijd ging in een gezapig tempo van start. Toch kwam de thuisploeg snel op voorsprong. Jeroen Peeters stak slim door op Dries Foqué op de rechtervleugel, deze rondde mooi af in de verste hoek. Dit was voorlopig ook het enige te vermelden wapenfeit van KFC in het eerste halfuur. Een overtreding van Sjoerd van Beers, wat hem ook een gele kaart opleverde, werd benut om een speler van Heusden-Zolder voor de doelman af te zonderen. Keeper Marnick Emmers wist echter dit gevaar af te wenden. Toch volgde snel nadien een aansluitingstreffer van de bezoekers. Een bezoekende speler wist al glijdend te scoren, voor de neus van een onoplettende thuisverdediging. Jeroen Peeters probeerde nog eens met een knal naast het bezoekende doel, tot de bezoekers zelfs op voorsprong kwamen na ruim een half uur spel. De spelers mochten nadien snelle de warme kleedkamers opzoeken voor de rust. Heusden-Zolder met een verdiende voorsprong, de thuisploeg mocht zich beraden hoe ze dit nog gingen rechtzetten.

De tweede helft begon hoopgevend voor de thuisploeg. Jorne Thys stak mooi door op een lopende Liam Peeters, diens schot vond echter de keeper op zijn weg. Ridah Vanherch zette strak voor vanop links, een glijdende Tim Strijbosch wist echter de bal niet te raken voor de open doelmond. Met deze heropflakkering hadden we echter het beste gezien van de thuisploeg. Ze slaagden er niet in om een vuist te maken tegen een tegenstander die alles rustig kon opvangen. Slordig voetballen, veel onnodig balverlies en weinig of geen trefkracht vooraan. Toen er na ruim twintig minuten ook nog voor penalty werd gefloten voor een haakfout in het strafschopgebied bracht dit Heusden –Zolder al te gemakkelijk in een winnende positie. KFC zette er niets tegenover. Tim Strijbosch probeerde het nog vanop verre afstand met een optimistische lob, de bal viel echter aan de verkeerde kant van de paal buiten. Enkelen van de toch al niet te talrijk opgekomen toeschouwers waren ondertussen al naar de warmere kantine verhuisd en zagen niet meer dat een bezoekende speler alert reageerde op een dieptepas en keeper Marnick alzo voor de vierde keer het nakijken gaf. De trainer had ondertussen zijn ploeg wat herschikt met spelers op een andere positie en nog wat wisselspelers die wat speelminuten werden gegund. Dries Foqué scoorde kort voor affluiten nog met een mooie tweede treffer voor een ietwat zachter klinkende eindstand.
Het bleef echter een pijnlijke nederlaag tegen een nog niets eens zo’n sterke tegenstander. Trainers en spelers zullen zich opnieuw bij elkaar moeten schrapen om de volgende opdrachten met meer vertrouwen tegemoet te zien. Aanstaande woensdagavond voor de inhaalwedstrijd in Paal-Tervant en zondag mag er bij de Beringse mijnterrill de strijd aangebonden worden met Turkse FC.


Scheidsrechter: Jochen Willems, met zijn assistenten Gabriele D’Amari en Hubert Mentens.
Thuisploeg: Marnick Emmers, Jeroen Goossens (79’ Max Spreuwers), Arne Vromans, Jorne Thys , Jeroen Peeters, Tim Strijbosch, Dries Foqué , Sisse Schouteden, Sjoerd Van Beers, Liam Peeters (71’ Stijn Nullens), Ridah Vanherck (74’ Vincent Bloemen).

Doelpunten: KFC Hamont 99: 10’ Dries Foqué, 88’ Dries Foqué.
KVV Heusden-Zolder: 26’ Ricardo Casas-Trobbiani, 35’ Arne Pallen, 67’ Mehmet Simsek, 86’ Jens Baeten.

Gele kaarten: Jeroen Goossens, Sjoerd van Beers, Dries Foqué.
Rood: geen

Verslag: Fonny Plessers