Eerste elftal speelt thuis gelijk tegen Park Houthalen

Het eerste elftal van KFC Hamont 99 kwam zaterdagavond tweemaal op voorsprong, maar telkens kwamen de bezoekers langszij. Eindstand 2-2.
Op onze foto-website kan je ook enkele foto’s vinden.
Het verslag werd ook deze week weer aangeleverd door Fonny Plessers.

Nadat ze vorige week met een flinke pandoering waren teruggekeerd van Racing Peer had KFC Hamont 99 vanavond wel iets recht te zetten tegen de bezoekers uit Park Houthalen. Vooraf was wel geweten dat deze goed voetballende ploeg ,met vele routiniers in het elftal, grote ambitie had om op het einde van dit seizoen te promoveren naar een hogere reeks. De mouwen zouden opgestroopt moeten worden om deze tegenstander over de knie te leggen.
In het begin van de wedstrijd was het meteen al even schrikken voor KFC. Keeper Marnick Emmers ontzette wat ongelukkig in de voeten van een tegenstander, diens schot was gelukkig te zwak om gevaarlijk te zijn. De thuisploeg was meteen wakker geschud. Zij begonnen meteen aan een wervelend offensief met het creëren van meerdere kansen. Eerst was er een mooie doorsteekpas van Tim Strijbosch, Ridah Vanherck besloot op de keeper. Even later lanceerde Tim opnieuw Dries Foqué op links, de doelman van Park moest ver uit zijn doel om de bal te ontzetten uit de voeten van de thuisaanvaller. Tim Strijbosch ontsnapte zelf ook nog eens aan zijn bewaker op links, maar ook met deze bal wist de keeper raad. Een erg mooie aanval over verschillende stations resulteerde in een mooi schot van Ferren Peeters, maar opnieuw redde de bezoekende keeper klasrijk. De verdedigers van Park hadden ondertussen al een flinke verkoudheid opgelopen door de hun voorbijsnellende Hamonter aanvallers, tot Ferren Peeters uiteindelijk heel snel kon uitbreken over rechts en dit keer had de doelman geen schijn van kans, 1-0 na 21 minuten, dik verdiend het hadden er meer mogen en kunnen zijn. Park had nog geen enkele fatsoenlijke kans bijeen kunnen voetballen, maar rond het half uur wisten ze toch de gelijkmaker te scoren. Een corner mocht te eenvoudig aan de eerste paal worden doorgekopt, centraal stond Nico Prévost volledig ongedekt voor het doel om de bal kinderlijk simpel binnen te duwen. Niet zo goed verdedigd van de thuisploeg en weg voorsprong. Tim Strijbosch kreeg vlak voor rust een mooie kans, maar de keeper redde met een geweldige reflex. Ook de thuisdoelman moest nog een schot onschadelijk maken. Na een spetterende eerste helft, vooral van de thuisploeg, zochten we op deze mooie winteravond even de cabines op.

In de tweede helft begon Park wat doortastender, maar voorlopig nog zonder gevaar. Het was zelfs Dries Foqué die een bal net naast plaatste voor de thuisploeg. Het spel ging gezapig op en neer zonder veel doelgevaar echter aan beide kanten. Park Houthalen had in deze periode toch het meeste balbezit en rook zijn kans. Toch viel er onverwacht een goal aan de overkant. Een bezoekende verdediger verloor knullig de bal aan een alerte Michiel Thijs, deze kon voor zetten en Tim Strijbosch stond op de juiste plaats om gemakkelijk te kunnen scoren. KFC opnieuw op voorsprong, een mooi cadeau van een jarige Michiel Thijs aan topscorer Tim. Jammer genoeg kon de thuisploeg deze voorsprong ook niet vasthouden. In de 78ste minuut kon een ongedekte Prévost van de bezoekers opnieuw van ver veel te vrij aanleggen en de bal verdween naast een machteloze thuiskeeper in doel, opnieuw gelijke stand. De bezoekers roken nu hun kans en zetten een zwaar slotoffensief op. De verdediging van KFC kreunde en zweette maar verder dan een bal op de lat kwam Park echter niet meer. De wedstrijd eindige op een billijke gelijke eindstand, een uitslag waarvoor beide ploegen eerder twee punten verloren dan er eentje wonnen. Volgende week is de eerste heenwedstrijd van de terugronde tegen de buren van Grote-Heide, opnieuw op eigen terrein. Dan volgt een verdiende winterrust van 3 weken tot ongeveer half januari. Tijd om ondertussen in de eindejaarsperiode de kerstkalkoen en ander lekkers op tafel te zetten.

Scheidsrechter: Jochen Heyligen, met zijn assistenten Andre Paredis en Marco Bussolotto

Thuisploeg: Marnick Emmers, Jeroen Goossens, Jasper Reyskens, Michiel Thijs, Jeroen Peeters, Tim Strijbosch, Dries Foqué (82’ Vincent Bloemen), Ferren Peeters, Sjoerd Van Beers, Liam Peeters, Ridah Vanherck (70’ Sisse Schouteden)

Doelpunten: KFC Hamont 99: 21’ Ferren Peeters, 66’ Tim Strijbosch
Park Houthalen: 32’ Nico Prévot, 78’ Nico Prévot

Gele kaarten: Ferren Peeters, Jeroen Goossens