KFC Hamont 99 verslaat RC Reppel

Het eerste elftal van KFC versloeg de buren van Reppel met 2-1. Meer foto’s op onze fotowebsite. Fonny Plessers zorgde ook deze week voor het verslag:

Een frisse novemberavond, maar heerlijk weer om te voetballen. KFC had in de laatste wedstrijden weinig punten bij elkaar gesprokkeld, hoog tijd om tegen de buren uit Reppel hieraan iets te doen.
De thuisploeg drong van in het begin veldoverwicht af en drukte de bezoekers terug op hun eigen speelhelft. Buiten het claimen van enkele penalty’s voor wat onduidelijke wel of niet handsballen, werden er in het eerste kwartier weinig kansen afgedwongen. Eenmaal warm gelopen werd de thuisploeg toch steeds gevaarlijker. Tim Strijbosch stak de bal mooi door op Dries Foqué, de keeper keerde diens schot. Dries wist zich nog eens knap vrij te spelen op links, maar ook dit schot vond de doelman op zijn weg. De mooiste kans volgde vlak daarop. Dries Foqué bracht de bal strak voor de goal over de grond, een glijdende Jeroen Peeters kon er net zijn voet niet tegenzetten voor een open doelmond. Uitstel is echter geen afstel. Jeroen Peeters knalde hard op doel en uw verslaggever noteerde zijn eerste doelpunt op zijn papiertje. Wat hij niet wist, was dat Tim Strijbosch de bal ook nog beroerd had in zijn vlucht, de scheidsrechter noteerde dus de goal op naam van Tim. Je ziet dat je vanop de zijlijn ook niet altijd een zuiver zicht hebt op de gebeurtenissen op het veld. KFC bleef kansen creëren. Jorne Thys knalde ook nog eens hard op doel. Tim Strijbosch miste op voorzet van Sjoerd Van Beers zijn tweede doelpunt. Toch werd de voorsprong voor de rust nog opgedreven, Dries Foqué knalde de tweede goal mooi tegen de netten van de bezoekers. Met een verdiende dubbele voorsprong konden de thuisspelers even bijkomen in de kleedkamers, in afwachting van een even succesvolle tweede helft.

Het leek echter of ze hun energie wat verloren hadden tijdens dat rustkwartier. KFC liet Reppel teveel weer in het spel komen en dwong geruime tijd geen enkele kans meer af. Pas toen Kobe Schetz de achterstand op vrije trap wist te verminderen tot 2-1, leek de thuisploeg weer op te veren. Een onwaarschijnlijk aantal net-niet kansen dwongen ze alsnog af in het laatste kwartier, de bal wou er echter niet meer in. Zo bleef het spannend tot de laatste minuut. KFC redde het mede doordat Ridah Vanherck in blessuretijd vier maal op rij op een bijna hilarische manier een hoekschop wist af te dwingen, wat uiteindelijk tot het einde fluitsignaal leidde van een goed leidende jonge ref.

Scheidsrechter: Jesse Thijs, met zijn assistenten Bart Jacobs en Gabriele D’Amario.
Thuisploeg: Marnick Emmers, Jeroen Goossens, Jasper Reyskens, Arne Vromans, Michiel Thijs , Jeroen Peeters, Tim Strijbosch, Dries Foqué , Ferren Peeters, Sjoerd Van Beers, Jorne Thys.

Doelpunten: KFC Hamont 99: 24’ Tim Strijbosch, 37’ Dries Foqué
Racing Reppel: 79’ Kobe Schetz.

Gele kaarten: Jeroen Goossens, Ferren Peeters, Liam Peeters, Joeri Langens.