Fraaie thuisoverwinning eerste elftal

Het eerste elftal van KFC Hamont 99 behaalde op zaterdagavond een fraaie thuisoverwinning tegen KESK Leopoldsburg.

Leopoldsburg begon met veel balbezit aan de wedstrijd maar de eerste goede mogelijkheid was voor Hamont; een poging van Liam Peeters in de 10e minuut werd door een verdediger van de lijn gekeerd. Aan de overzijde testte Eyckmans de handschoenen van goalie Marnick Emmers. En met een poging van Dries Foqué in het midden van het doel sloot het openingskwartier af, waarna het niveau van de wedstrijd wat wegzakte. In de slotfase van de eerste helft kon Ferren Peeters nét niet bij een strakke voorzet van op rechts, Liam Peeters was goed gevolgd en knalde de verdiende 1-0 tegen de netten. Na matig verdedigen kon Niayingwanda de bezoekers met een klutsgoal nog vóór rust langszij brengen.

Wie wat lang in de kantine bleef miste de 2-1 van Tim Strijbosch, die al vallend een voorzet van Jeroen Peeters binnen kopte. Goed 10 minuten later had Tim ook beter voor een kopbal gekozen; zijn acrobatische poging met de voet miste kracht. Dat bleek slechts uitstel te zijn want nog ‘ns 10 minuten later was hij op de juiste plaats om in de omschakeling een voorzet van op links af te ronden. Dat was zijn 10e treffer van dit seizoen, met 9 wedstrijden gespeeld. Met nog 5 minuten op de klok stuurde Tim mede-aanvaller Dries Foqué het straatje in. Die stoomde recht op doel af en joeg de bal staalhard in het dak van het doel: 4-1.
Leopoldsburg kon in de tweede helft amper dreigen. De beste kans was nog in de absolute slotfase maar keeper Marnick Emmers tikte een streep van Eyckmans van onder de lat over doel.
Inzet, organisatie en veel goede combinaties waren de basis van deze fraaie overwinning. Een mooie generale repetitie voor de topper tegen autoritair leider Hechtel van volgend weekend.

Op onze foto-website vind je nog enkele foto’s.