Seniors

Eerste elftal wint bij hekkensluiter

Na de opdoffer tegen Bolderberg op eigen terrein vorige weekend, kreeg het eerste elftal van KFC Hamont 99 op zaterdagavond een -op papier- gemakkelijkere tegenstander voorgeschoteld: de Moedige Duivels uit Halen. Dit team behaalde in de eerste 7 wedstrijden in totaal 2 punten na gelijke spelen tegen Heusden-Zolder en Grote Heide; teams waartegen Hamont punten liet liggen.
Op papier een gemakkelijke tegenstander … die iets voorbij het halfuur via Hegiz op een 1-0 voorsprong kwam. Dat was het eerste doelpunt in een periode van 40 minuten waarbij gemiddeld om de 5 minuten gescoord werd. Eerst stelde Tim Strijbosch (foto) gelijk van op de stip en nog voor rust kwam KFC na een own-goal van MD-captain Mendez-Fernandez op voorsprong: 1-2.
Ferren Peeters en Michiel Thijs diepten kort na rust de voorsprong uit tot 1-4. Kisir gaf de thuisploeg nog wat moed maar Tim Strijbosch deed de boeken dicht met twee treffers, een (onechte) hattrick dus. Eindstand 2-6. Volgende wedstrijd is op zaterdagavond tegen middenmoter Leopoldsburg.