Seniors

Eerste elftal verliest met Arsenal-score

Liam Peeters
Een 1-0 nederlaag bij KESK Leopoldsburg. Rob Bloemen zorgde voor een verslag, waarvoor dank.
Verslag
De wedstrijd op het veld van ESK Leopoldsburg begint gesloten met veel middenveldspel. Opschudding rond de 20e minuut wanneer Hamont bijna een eigengoal maakt na wegkoppen van een voorzet. Gelukkig komt de bal op de lat terecht en zijn ook de spelers van Leopoldsburg te verrast om de terugkerende bal in doel te werken. Net na het half uur volgt dan een ongelukkige terugspeelbal waar de communicatie tussen doelman Marnick Emmers en Jeroen Goossens niet optimaal is. Leopoldsburg profiteert optimaal en Acikgoz zet de 1-0 op het bord. Hamont heeft nog niet voor veel doelgevaar gezorgd, maar op slag van rust krijgt Liam Peeters dé kans om de bordjes in evenwicht te hangen. Helaas voor Hamont gaat zijn poging van dichtbij naast.

In de tweede helft doet Leopoldsburg er alles aan om de voorsprong te behouden, inclusief de nodige spelvertragingen. Hamont-coach Vandael doet er alles aan om een punt uit de brand te slepen en schakelt om van een viermansverdeding naar een driemansverdeding. Hamont dreigt wel en er zijn wat halve kansen, maar écht het gevoel dat Hamont tot scoren zal komen leeft er niet.
Zo eindigt de wedstrijd op een teleurstellende 1-0 nederlaag, waar een puntendeling misschien een correctere weergave is van het spelverloop.

Digest
KESK Leopoldsburg: J. Slegers, T. Volders, G. Ceunen, B. Karaöz, D. D’Hondt, S. Eyckmans, A. Acikgoz (89′ S. Geys), J. Geys, K. Niayingwanda, M. Hoes (87′ I. Mateso), Z. Ndikumana
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Ridah Vanherck (55′ Stijn Nullens), Jasper Reyskens, Jeroen Goossens, Harald Pinxten (55′ Jochen Jansen), Arne Vromans , Tim Strijbosch, Liam Peeters, Jorne Thys, Joren Vrijsen, Stijn Nullens (45′ Michiel Thys)
Scheidsrechter: Jochen Heyligen met assistenten Kris Classen en Lars Joosten
Doelpunten: 1-0 A. Acikgoz (35′)
Geel: J. Geys, A. Acikgoz, Jorne Thys
Rood: J. Geys (2e geel, 85′)