Seniors

Invallers trekken eerste elftal over de streep

Jeroen Peeters scoort de 2-0
Ons eerste elftal is het nieuwe seizoen begonnen met een 4-1 thuisoverwinning tegen Heusden-Zolder, al geven de cijfers niet helemaal de verhouding tijdens de wedstrijd weer.
Verslag
KFC begint aan deze eerste match zonder de geschorste en geblesseerde Jochen Jansen. Op de tribune is het voor een aantal supporters toch nog wennen aan de mondmaskers, iets wat (helaas) bij deze tijden hoort.
Al vroeg in de wedstrijd zijn Jasper Reyskens en Arne Vromans dicht bij de openingstreffer, hij mikt van dichtbij op keeper Pauwels. Op het kwartier zet de thuisploeg veldoverwicht over in een voorsprong: Jorne Thys knalt van ver op goal, doelman Pauwels lost de bal en sluipschutter Tim Strijbosch tikt de 1-0 binnen.
Hamont is de eerste helft duidelijk de betere ploeg: er wordt goed bewogen, de gretigheid is er. De eerste bal tussen de palen vanwege de bezoekers noteren we voorbij het halfuur; Marnick Emmers heeft geen problemen met het schotje van Brent-Gilissen. Met de rust in zicht zien we een steal van Jeroen Peeters, hij plaatst de bal netjes naast de bezoekende doelman. We gaan zo rusten met een terechte 2-0.

Na de koffie komt Heusden-Zolder beter voor de dag. In de 56e minuut gaat de bal op de stip maar goalie Emmers ligt in de goede hoek en houdt zo Ward De Leger van de aansluitingstreffer. Aan de overzijde gaat Olivier Pauwels goed plat op een poging van Ridah Vanherck. De wedstrijd golft heen en weer over het plein, maar de betere kansen zijn voor Heusden-Zolder. Iets voorbij een uur spelen duikt Marnick Emmers eerst nog gepast in de voeten van aanvaller Pallen, maar enkele minuten later scoort deze laatste toch nog de 2-1 op aangeven van Dries Jannes. Het is nu pompen of verzuipen voor KFC.
Met Vincent Bloemen en Michiel Thys komt er vers bloed bij Hamont en dat rendeert. Michiel levert eerst een gekraakt schot af maar Vincent kent meer succes. Hij dweilt de rechterflank af, snelt voorbij de linksachter en Tim Strijbosch werkt de voorzet netjes in doel. Deze 3-1 geeft wat meer lucht.
Supersub Stijn Nullens valt in de 80e minuut ook nog in en hij laat zich ook opmerken: een lange rush op links en dan de 4-1 aan de 2e paal in doel knallen, da’s lekker invallen. De reservenbank trekt zo het eerste elftal over de streep. Hamont mist z’n start niet en kan met vertrouwen de derby bij Reppel tegemoet zien.


Er zijn ook enkele wedstrijdfoto’s beschikbaar.
Digest
KFC Hamont 99: Marnick Emmers, Ridah Vanherck (72′ Vincent Bloemen), Jasper Reyskens, Jeroen Goossens, Harald Pinxten, Arne Vromans (75′ Michiel Thys), Jeroen peeters, Tim Strijbosch, Liam Peeters (80′ Stijn Nullens), Jorne Thys, Joren Vrijsen
Heusden-Zolder: Olivier Pauwels, Dries Jannes, Tommy Ketels, Brent Gilissen, Mehmet Simsek, Ricardo Casas Tobbiani, Arne Pallen, Ward De Leger (82′ Eray Karakaya), Giel Schepers (61′ Maxim Aerts), Sören Veestraeten (57′ Mathias Vanheeswyck), Leroy Schuyten
Scheidsrechter: Tom Hoogmartens met assistenten Glenn Timmermans en Henri Theunis
Doelpunten: 1-0 Tim Strijbosch (10′), 2-0 Jeroen Peeters (43′), 2-1 Arne Pallen (68′), 3-1 Tim Strijbosch (77′), 4-1 Stijn Nullens (81′)
Geel: Jeroen Goossens, Jorne Thys, Sören Veestraeten, Brent Gilissen
Rood: –
Matchbal: VR Snacks – DVV Ludwig Thys, WL Construct

Marnick Emmers stopt de strafschop van Ward De Leger

Share