De heenronde zit er al op

Olaf Vandael
Olaaaaaaaaaaaaf, twee zeges op rij en een clean cheet. KFC is in de winning mood en kan zo in opperbeste stemming de heenronde afsluiten. Strijbosch stond weer twee keer aan het kanon, ben benieuwd hoeveel treffers hij zal lukken dit seizoen, ons goudhaantje. 0-3 winnen in Stal dat maar twee punten minder had is niet evident.

RC Peer had aan een punt genoeg om de herfsttitel te pakken. Hier hadden ze hard voor moeten werken om thuis een draw te halen tegen hekkesluiter Turkse FC. Het was wachten tot minuut 85. RC Reppel verslikte zich bij Thes B, ze gingen onverwacht de boot in in de laatste minuut door een doelpunt van Akyil. De gemoederen raakten verhit en in het tumult  na de wedstrijd zou de scheidsrechter een stamp hebben gekregen van een bezoekende supporter. Dat is werk voor de groene tafel.

Onze komende tegenstander Lindelhoeven VV leed een zware thuisnederlaag in de topper tegen Eksel. Het werd 1-4, dezelfde cijfers als wij van ‘t Linne op ons brood kregen in de openingswedstrijd. Het is tijd voor revanche, maar gemakkelijk zal dit niet gaan. Gruitrode blijft ook in de top hangen, het had op papier een makkelijke opdracht thuis tegen Excelsior. Toch was het even schrikken toen de bezoekers op voorsprong kwamen maar de mannen van roy konden dit nog rechtzetten.

In de achtervolging liet ook As-Niel een steek vallen . Het werd een doelpuntrijke avond, zes goals , netjes verdeeld. Grote Heide kwam hierin steeds als eerste aan de beurt maar As kwam dus telkens terug.

Onderaan was er de derby Elen-Stokkem wat door de bezoekers met 1-2 gewonnen werd. Tenslotte was er nog Louwel dat de punten thuis hield tegen Lutlommel.

Zo , hiermee is alles gezegd van de heenronde. Voor de cijferliefhebbers KFC staat op de achtste plaats met 23 punten, zeven minder dan de leider. We scoorden 36 maal waarvan 23 op verplaatsing waarmee we de produktiefste ploeg op verplaatsing zijn. Onze doelman moest zich vijfentwintig maal  gewonnen geven

Tot volgende week met het begin van de terugronde.