Nieuws

Weer geen clean cheet

Jasper Reyskens
Winnen was de boodschap om uit de gevarenzone te blijven. We zagen echter twee ploegen die zeer behoudend speelden. Er was in de eerste helft niets te zien buiten een redding van Emmers. De tweede helft was iets beter. We kwamen op voorsprong via een strafschop omgezet door Strijbosch. Nullens kwam vrij voor de keeper maar besloot binnenkant paal. Toch kon KFC ook nu weer niet de nul houden. Reyskens ging veel te wild in op een aanvaller en penalty. 1-1. In de slotfase zag ik nog een strafschop voor KFC maar de scheidsrechter floot hem niet. Het bleef bij een gelijkspel en de bezoekers waren tevreden, wij niet.

Van de ongeslagen ploegen blijft nu alleen Gruitrode over. Ze behaalden een gelijkspel in de topper tegen RC Peer. Goed zou je zeggen maar ze gaven een 0-2 voorsprong uit handen. Lindelhoeven had op papier een gemakkelijker tegenstander om de ongeslagen status te behouden . De punten worden echter niet op papier verdeeld maar er moet voor gesjot worden. Lindelhoeven vergat dit, offday waarschijnlijk, en verloor met zware 6-1 cijfers. Leider Reppel blijft zo aan de leiding daar deze ook een punt haalde. Het liet in de slotfase drie punten liggen in Grote Heide.

As-Niel is stilletjes aan het klimmen, ze wonnen hun neofietduel van Louwel met 3-2. Veel doelpunten dus en op het veld van Stokkem waar Excelsior te gast was viel er nog eentje meer. De Bosjongens kwamen 0-3 achter maar toonde een mentale weerbaarheid en kwamen nog langszij. Elen kon weer niet winnen , deze keer liet het twee punten thuis tegen Thes B. Het doel was naar het schijnt moeilijk te vinden.

Hekkesluiter Turkse FC heeft de kadans te pakken. Eksel werd met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Onderaan wordt het stilletjes drummen en KFC moet een beetje dringend de juiste noot vinden.