Het was me een waar genoegen

Zoals al langer bekend is bij de Raad van Bestuur van KFC Hamont 99 was de 30e Euro-Cup ook mijn laatste als coördinator. Nadat tussen de 21e en 22e Euro-Cup zowel coördinator Gilbert Ramaekers en wedstrijdleider Jos Schonkeren ons vroegtijdig ontvielen, namen Rik Rijcken en ikzelf die respectievelijke rollen op.
Na 3 succesvolle tornooiedities nam Rik de coördinatorrol over bij de Mars- en Showwedstrijden, wat niet combineerbaar was met Euro-Cup. Toen heb ik toegezegd om de coördinerende rol 5 edities lang voor mijn rekening te nemen. Vanwege de op til zijnde samenwerking met Achel werden er dat uiteindelijk 6. En ik moet zeggen: onze buren hebben dat keigoed opgepikt. Uiteraard ben ik ook trots op het Hamonter team dat deze 30e Euro-Cup weer zo vlekkeloos mogelijk liet verlopen.

Dit jaar zijn er ook in Hamont enkele jonge talenten aan boord gekomen. Maarten Geurts is snel een volwaardige sparring partner geworden van wedstrijdleider Hubert Zentjens. Voormalig referee Sander Palmans draaide dit jaar voor het eerste mee naast hoofdscheidsrechter Jos Quanten (bedankt, Jos!). Hij is klaar om diens rol over te nemen. Beide zullen ongetwijfeld nieuwe ideeën aanbrengen, wat een verrijking is voor de organisatie.

Ik vind ook dat we de voorbije jaren goed werk geleverd hebben om de ervaring voor onze bezoekers verder te verbeteren, we hadden de lat steeds hoger liggen (ook gedreven door partner Euro-Sportring). Zo werd het horecaplein opgefrist en gezelliger gemaakt, de check-in op donderdag loopt als een trein en de verwelkomingsceremonie is aangepast aan de attention span van de spelers. Ons draaiboek wordt elk jaar bijgewerkt en vormt -met de expertise en inzet van vele vrijwilligers- de basis van een strak georganiseerd tornooi, waar teams weten waar ze aan toe zijn. Alle respect dus voor de medewerkers, die telkens weer paraat staan om ons tornooi te laten slagen. Met een extra vermelding voor het kernteam waarmee we vaak vergaderden: Fonny, Jacky, Hubert, Maarten D, Door, Maarten G en voorzitter Jackie.

Het combineren van deze coördinatorrol met mijn professionele werkzaamheden wordt voor mij elk jaar wat lastiger, zelfs al heeft het Euro-Cup team in Hamont me veel werk uit handen genomen. Ik zet dus een stap opzij en kijk dankbaar terug op wat we met z’n allen gepresteerd hebben. Verder verwacht ik dat mijn opvolger binnenkort bekend is en ik blijf uiteraard beschikbaar voor steun en advies.
En ja, het was me absoluut een waar genoegen om dit voor onze mooie club en de duizenden jeugdvoetballers te doen.

Share

1 opmerkingen op “Het was me een waar genoegen

  1. Mijn dank voor het inwijden in de geneugten van het coördinator zijn. Het was een genoegen om met jou deze 30° editie in goede banen te leiden.

    Het ga je goed , namens het team uit Achel, Jan.

Commentaren zijn afgesloten.