Nieuws

Matchverslag Eerste elftal – Landen

Door het behalen van de tweede periodetitel mocht KFC deelnemen aan de eindronde voor het aanduiden van 2 stijgers naar de hoogste provinciale reeks. De lottrekking had hen aan FC Landen gekoppeld. Een verdere verplaatsing is nauwelijks mogelijk. Om tot daar te geraken moet heel de provincie doorkruist; tot zelfs over de provinciegrens heen. Landen is inderdaad een Vlaams-Brabantse plaats, maar al sinds jaar en dag bij wijze van uitzondering vanwege hun bijzondere ligging, actief in de Limburgse voetbalreeksen.
Deze eindronde wordt gespeeld volgens het bekerprincipe. Met heen- en terugwedstrijden dus, de winnaar van beide partijen speelt verder tegen een andere eindrondedeelnemer (in ons geval MD Halen of Racing Peer) om aldus een mogelijke promotie af te dwingen.

Beide elftallen waren zich bewust dat ze zich geen tekortkomingen konden veroorloven en gingen meteen furieus van start. Nick Maes en Sabri Zurel liepen dan ook al snel tegen een gele kaart op, de wedstrijd was nog geen vijf minuten oud. De bezoekers schakelden ook vanaf het begin in een hoge versnelling en dit leverde ook meteen enkele goede kansen op. Een schot vanop links moest in twee tijden door de plaatselijke keeper tegengehouden worden. Een ander laag schot wist Marnick ook goed vast te klemmen. Bij een hoekschop deed zich voor de bezoekers ook een unieke gelegenheid voor om de stand te openen. Treuzelen en slecht afwerken deed hen deze goede kans verkwanselen. KFC speelde het spel wel goed mee, maar kon vooralsnog niet echt gevaarlijk zijn. Op corner was er soms wel een kleine kans tot scoren, maar het duurde tot bij het halfuur dat de bezoekende keeper echt zijn kunnen moest tonen toen een bal vanop links in het pak terecht kwam en hij deze bal op de lijn moest wegvegen. De plaatselijke topscorer, Leao Ricardo Kessels (foto) vond het toen welletjes. Hij dribbelde zich het strafschopgebied in en passeerde zijn directe tegenstrever. Deze laatste restte toen niet anders dan een haakfout op hem te maken, een terechte en overduidelijke strafschopfout. Ricardo zelf plaatste zich achter de bal en liet de doelman geen schijn van kans, 1-0. De bezoekers waren toen toch even onder de indruk en konden voorlopig even geen vuist meer maken. Nick Maes besefte dat dit kansen bood. Hij dribbelde zich ook door de bezoekende verdediging, week schijnbaar nog iets te ver uit, maar wist toch vanuit een scherpe hoek de bal in het mandje te leggen. KFC hoopte deze voorsprong ongeschonden te houden tot aan het rustsignaal. Quin Looijmans pakte in al zijn ijver vlak voor rust nog een gele kaart en FC Landen kon nog vrij onverwacht vanop afstand de aansluitingstreffer aantekenen. De zenuwachtigheid op het veld nam daardoor alleen nog maar toe. Een opstootje in het midden van terrein leidde ertoe dat ook een speler van FC Landen tegen een geel karton aankeek. Er volgde wat duw- en trekwerk onderling. Sommige KFC-spelers mochten zich gelukkig achten dat de scheidsrechter op een rustige manier de gemoederen wist te bedaren. Een tweede gele kaart is in zulke omstandigheden snel gepakt. Dit gebeurde niet, iedereen kon dan een kwartier gaan afkoelen in de kleedkamer. De bestuursleden van de bezoekers waren blijkbaar toch onder de indruk van het gebeuren. Naar de gebruikelijke receptie tijdens de rust stuurden ze hun kat, ondanks dat ze daarvoor door KFC-leden uitdrukkelijk uitgenodigd waren. Jammer, dit getuigt niet van respect, dat clubs onderling toch moeten kunnen opbrengen.
De bezoekers namen ook in de tweede helft een vliegende start. KFC kon voorlopig de gebeurtenissen enkel maar ondergaan. Twee scherp aangesneden vrije trappen resulteerde ook in twee doelpunten. KFC op achterstand dus, na amper 6 minuten spelen na de onderbreking. Dit waren wel ook hun laatste wapenfeiten. KFC nam meteen het initiatief van de wedstrijd weer over. Ferren Peeters mikte een schot over het doel en Ricardo kon een goede voorzet aan de verste paal met het hoofd niet genoeg kracht meegeven. Vanaf dan achtte hij echter zijn moment gekomen. Eerst dribbelde hij zich sterk door de bezoekende verdediging en scoorde de verdiende gelijkmaker. Enkele minuten later scoorde hij zelfs de winning goal. Dat gebeurde tijdens een heel onoverzichtelijke fase voor doel. De stadionomroeper kon zelfs met de beste wil van de wereld niet vaststellen wie het doelpunt had gescoord en moest ootmoedig toegeven dan hij geen flauw idee had aan wie hij dit doelpunt kon toewijzen. Hilariteit op de tribunes natuurlijk, maar dat geeft niet, een mens kan niet alles weten. De meeste toeschouwers moeten echter niet te hoog van de toren blazen, zij wisten het ook niet. KFC slaagde er nadien in om de wedstrijd rustig vol te maken en kan aanstaande zondag enigszins gerustgesteld de verre verplaatsing naar Landen maken. De spelers van de thuisploeg hebben in deze match in ieder geval bewezen dat ze d’r voluit voor willen gaan. Duimen maar zondag.
Scheidsrechter: Tom Hoogmartens met assistenten Andre Paredis en Bart Jacobs.
Thuisploeg: Marnick Emmers, Quin Looijmans , Jorne Thys, Ferren Peeters, Jasper Reyskens, Sabri Zurel, Joren Vrijsen (73’ Tim Strijbosch), Ben Kees (74’ Jeroen Goossens), Leao Ricardo Kessels, Nick Maes (89’ Vincent Bloemen), Brecht Geelen
Bezoekers: Matyas Goffin, Robbe Knapen, Axel Delathuy (85’ Arne Lambeets), Vince Brouckmans (89’ Rob Brummans), Jonas Wijnants (75’ Peeters Arnout), Rien François, Mike Deverdenne, Stijn Coeckelbergs, Stan Beelen, Toon Lannoo, Tim Christiaens.
Doelpunten: 34’ 1-0 Ricardo Kessels, 39’ 2-0 Nick Maes, 42’ 2-1 Mike Deverdenne, 49’ 2-2 Toon Lannoo, 51’ 2-3 Stijn Coeckelbergs, 74’ 3-3 Ricardo Kessels, 78’ 4-3 Ricardo Kessels.
Gele kaarten voor KFC: Nick Maes, Sabri Zurel, Quin Looijmans, Jasper Reyskens
Voor FC Landen: Stijn Coeckelberghs
Rode kaarten: geen.