Beloften A blijven op kop

Beloften A – Stal Sport 2 – 1

Na een gemiste competitiestart behaalde Stal in hun laatste 2 wedstrijden toch een 4 op 6 en moesten we toch op onze hoede zijn. Door enkele afwezigen bij de thuisploeg moesten sommige spelers op een voor hun ongewone positie gaan spelen maar dit bleek goed mee te vallen.
Opnieuw kon Hamont, zonder veel weg te geven, de mogelijkheden opstapelen. Alleen was er telkens toch weer iets waardoor de laatste pass er niet of niet goed genoeg kwam om de score te openen. Als er dan al eens een goede doelkans was, dan stond er ook nog een uitstekende Stal–goalie die ons het scoren belette. We gaan dan ook rusten met een 0–0 stand.

Na de pauze kreeg Stal het moeilijk doordat de thuisploeg met snellere balcirculatie, betere keuzes en juistere passing, de ene na de andere kans bijeen voetbalde en al vrij vroeg in de 2é helft dan toch het verlossende doelpuntje. Joren naar Jo, Jo brengt voor en Vincent (foto) zet de 1-0 op het bord. Stal krijgt, na een betwiste buitenspelfase, een hoekschop. Onze verdedigers verwerken deze in een nieuwe HS aan de andere kant en men vergeet de dekking te verzekeren op de eerste HS-nemer die positie kiest in de 2é zone, het is dan ook deze die de gelijkmaker voorbij Dirk in doel trapt. Tegen het spel in, 1–1 met nog een half uur te spelen. Hamont begint terug beter te voetballen en de ene kans na de andere volgen elkaar op, maar de bezoekende doelman pakt alles. Ondanks de vele inspanningen die de thuisploeg had geleverd, het tijdrekken van de tegenstander, bleef het team toch volle gas doorgaan voor de overwinning, van een fantastische mentaliteit gesproken en dit werd dan ook beloond. Met nog enkele minuten te spelen legt Wouter aan van buiten de 16 mtr, keeper verslagen en Hamont weer op voorsprong. De thuisploeg kwam niet meer in de problemen en blijven zo op kop in de rangschikking na een verdiende overwinning, alle spelers zijn tot het uiterste gegaan en waren na afloop allemaal doodop.
Speelden voor Hamont; Dirk, Ben H., Sem, Wouter, Bavo, Bjorn, Ferren , Joren , Brecht, Kian, Vincent, Martijn en Jo.
Scoorden voor Hamont; Vincent en Wouter.

Share