Nieuws

Meeuwen wint Beker van Noord-Limburg

Omdat er over 2 dagen opnieuw een wedstrijd op de planning staat, toevallig voor de competitie alweer tegen KSK Meeuwen, had de trainersstaf besloten om met het beloftenelftal deze wedstrijd aan te vatten. De tegenstander daarentegen had wel verschillende kernspelers voor deze wedstrijd geselecteerd. Bovendien vond tegelijkertijd het voor de club belangrijke duiveltjes- en debutantentornooi plaats op de terreinen van KFC, waarvoor veel helpende handen nodig waren.

Bij de aanvang van de match was niet meteen een klassenverschil duidelijk. De eerste kans in de 8ste minuut was zelfs voor KFC. Nick Vanheel breekt vanop rechts knap door, maar besluit voorlangs. In de 13de minuut was het echter meteen raak voor de tegenstander. Op hoekschop kan kapitein Frederik Ulenaers te vrij inkoppen, 0-1. Het zou niet de laatste goal met het hoofd zijn dat de opponent in deze wedstrijd zou maken. In minuut 33 kopt Niels Knierim met een boog over de doelman, 0-2. KFC schiet nog eens op de keeper, de daaropvolgende corner wordt tegen de deklat gekopt. De daaropvolgende tegenaanval mondt uit in een rode kaart voor Ben Habraken en de penalty wordt secuur omgezet door Dylan Nijs, 0-3. De wedstrijd lijkt nu al gespeeld.
Na de rust domineert KSK Meeuwen moeiteloos verder de wedstrijd met verdere doelpunten tot gevolg. Minuut 47 kopbalgoal door Brecht Paruys, minuut 55 opnieuw met het hoofd door Jelle Vreys. De verdediging weet zich met de aanvallen van Meeuwen geen raad en de score loopt verder op. Jasper Vanhees dribbelt zich vrij en besluit in de linkerbenedenhoek en opnieuw Jelle Vreys brengt de eindstand met het hoofd op 0-7. De beide trainers, Tom De Vos en David Stéber gunnen zich ook nog wat speelminuten, maar ook zij kunnen niets meer forceren.
De wedstrijd sluit dus af op hoge verliescijfers voor KFC. Sommige supporters konden weinig begrip opbrengen voor het feit dat men deze wedstrijd aanving met de beloftenspelers. Soms is men echter gedwongen om zulk een beslissing te nemen, hopelijk zal de vaste kern de belangrijke thuiswedstrijd tegen KSK Meeuwen wel succesvol kunnen afsluiten en blijkt dit achteraf een verstandige beslissing geweest. Wij kijken nu al uit naar de match aanstaande vrijdag om 20:00 uur op de terreinen van ’t Leeuwke.

Ploegopstelling KFC: Ruben Geurts, Ben Habraken, Bjorn Van Langendonck, Ferren Peeters, Stan Hunnekens, Jorne Thys, Ruben Ectors (73’ David Stréber), Nick Van Samang, Nick Vanheel (60’ Tom De Vos), Jordy Van Vlierden, Mathijs Kusters.
Scheidsrechterlijk trio: Mo Sbaghi, Toon Umans, Henny Theunis.