Seniors

Rode leeuwen laten zich al te gemakkelijk inpoederen

De kassier aan de Erkstraat glunderde, veel volk voor de derby Kaulille – Hamont. Hamont trok met een 12/12 op zak naar de buren. Trainer Duisters zag dan ook geen reden om zijn elftal te veranderen. Trainer Leen moest dit noodgedwongen wel wegens een aantal blessures. Braeken en Jan Gorssen kregen een stek in de basisploeg. Met Braeken werd terug de kloeke voorlijn van de eerste periode compleet en dat hebben ze in Hamont geweten..

De wedstrijd startte met een aantal forse overtredingen maar de goedleidende scheidsrechter reageerde alert. Daarna nam Kaulille de wedstrijd in handen. De wil om te winnen was bij hen veel groter dan bij ons en dat mentaliteitsverschil gaf de doorslag. Dit was een bijzonder teleurstellende vaststelling voor de ’99 supporter. Een mooie cross naar Wim Gorssen die zijn verdediger op snelheid pakte en zijn voorzet werd door Braeken die als eerst bij de bal was binnengeshot. GENE METER riepen de poederjongens en Hamont was nog niet wakker. Toen Wim Gorssen neerging in het strafschopgebied verdubbelde Neyens de voorsprong vanop de stip. Hamont begon het laatste kwartier van de eerste helft beter te spelen zonder resultaat evenwel. Trainer Duisters bracht twee verse krachten in maar wie verwachtte dat Hamont druk ging uitoefenen kwam bedrogen uit. Kaulille speelde in een zetel en Neyens ( helemaal alleen gelaten) kopte een hoekschop binnen. Ik had nog gewaarschuwd voor Neyens in mijn voorbeschouwing maar blijkbaar waren onze jongens dit vergeten en dat krijg je dit. Kaulille won verdiend.

In Lommel werd de derby Kattenbos – Lommel Kolonie afgewerkt. De thuisploeg trok hier verdiend aan het langste zeil en wordt hiermee herfstkampioen.De subtopper Grimbie en Opoeteren wonnen ook hun wedstrijd. Grimbie zette daarmee de pijnlijke thuisnederlaag tegen Hechtel recht. Het werd liefst 1-5 in Louwel. Opoeteren had veel meer moeite met Stokkem, het won met een krappe 1-0

In de staart van de rangschikking springt Hechtel over Grote Brogel. Hechtel dat vorig week verrassend won in Grimbie  walste nu over As heen met 5-0. Hechtel heeft nu drie winstmatch op rij. Zou de Hechtelse trein vertrokken zijn.Opitter en Kinrooi bleven ook op deze speeldag met lege handen achter.

Volgende week start de terugronde. Voor onze jongens kondigt zich weer een moeilijke trip aan met de match in Opoeteren. Thuis werd het 3-3. Als we als leeuwen op het veld komen zit er puntenwinst in en daar hopen we stellig op.