Aftellen naar derby Kaulille FC – KFC Hamont 99

Het is zover. De heenronde zit erop op een speeldag na en de kalendermaker heeft ervoor gezorgd dat er op de laatste speeldag echte knalleraffiche komt. In Kaulille noemen ze het de kettingbrugderby. Kaulille FC – Hamont 99. Afgelopen weekend was het generale repetitie. Hoe brachten beide teams het er vanaf ??  Onze Rode Leeuwen ontvingen hekkesluiter Opitter. Opitter vocht met de middelen die ze had. Ze proberen zo lang mogelijk de nul te houden en via de counter uit de schulp te kruipen . Dit lukte 35 minuten lang en toen hadden ze de pech dat een afgeweken bal van Nullens voor de 1-0 zorgde.

Dan is het belangrijk om bij de les te blijven. Hamont bleef de wedstrijd controleren en scherpschutter Engelen deed er twee doelpunten bij.Met een 12/12 leiden we in de tweede periode. De volgende wedstrijd is zoals gezegd in Kaulille. Kaulille begon het seizoen verrassend sterk en verraste vriend en vijand. Het was geen ploeg waarvan voorspeld was dat ze mee zouden dingen voor de hoofdprijs. De poederjongens lieten thuis de periodetitel liggen en dat was toch een verdiende kers op de taart geweest. Afgelopen zondag liep Kaulille tegen een nederlaag op. Eerlijk gezegd, het zat eraan te komen. Kaulille draaide de eerste tien speeldagen als een machine.Een betrouwbaar sluitstuk,een sterk gestoffeerd middenveld en een kloeke voorlijn was het recept. De laatste weken sputterde echter de voetbalmotor –  door het verdwijnen van Dingenen en Braeken uit de basiself ? – wat zich dus het voorbij weekend vertaalde in een nederlaag op het veld van Stokkem. Waar in eerdere wedstrijden Kaulille nog sterk terugkwam na een achterstand, lukte dit in het Maasland niet. Indien onze jongens spelverdeler Winters en spits Neyens kunnen lam leggen moet er een driepunter zeker inzitten. Dat het een geladen wedstrijd zal worden staat al vast en de kassier zal zeker in zijn handen wrijven.

Door de nederlaag van Kaulille is Kattenbos de nieuwe leider. Kattenbos won in de slotminuut met het tweede doelpunt van Burham. Kattenbos omzeilt zo weer een lastige klip met in Kadijk te winnen. Volgende week zal de kassier van Kattenbos ook een tevreden man zijn met de komst van Lommel Kolonie. Lommel Kolonie leek zich herpakt te hebben met twee overwinningen maar verliest dan van Grote Brogel dat al vijf weken niet gewonnen had. Voor trainer Ulenaers was deze zege erg welkom.

Grimbie 69 won afgelopen weekend de subtopper tegen Juve. De komst van Hechtel was op papier een makkelijkere opdracht. Je hoort me al aankomen, gevaar… Hechtel kwam opgepept aan de wedstrijd en stond aan de rust toen 0-2 voor. Toen een thuisspeler Janssen amper een kwartier op het veld in de tweede helft de rode karton voor zijn neus kreeg geraakte de gemoederen verhit op en naast het veld. De grensrechter voelde zich bedreigd en scheidsrechter Saenen legde de partij een tiental minuten stil zodat iedereen weer tot zijn volle verstand kwam. De 0-2 bleef op het bord staan en Hechtel springt over Kinrooi. Nochtans pakte Kinrooi op wonderbaarlijke wijze een punt in Wijchmaal. Wijchmaal drukte Kinrooi volledig naar achter maar kon tot hun wanhoop geen gaatje vinden.

De meeste doelpunten vielen in Juve waar Juve en Louwel na een 3-3 gelijkspel elk een punt verdiende. Tenslotte was er nog Opoeteren dat met 0-2 ging winnen in As. De top drie heeft al een vrij ruime marge, wie de herfstkampioen wordt dan weten we volgende week. En nu is het aftellen naar Kaulille – Hamont…