KFC tankt vertrouwen voor het bezoek van de leider

In Grote Brogel stonden twee teams aan de aftrap die wat goed te maken hadden. Beiden hadden een 0/6. KFC had zijn pionnen wat verzet en het was logisch dat het even zoeken was in de beginfase. Geleidelijk aan nam KFC  de wedstrijd in handen en dit resulteerde na twintig minuten tot drie open kansen binnen pakweg vijf minuten. Geen enkel werd benut en dan ken je de wet van het voetbal, aan de andere kant een kans…

Gelukkig gebeurde dit niet. Grote Brogel was ook in de tweede helft de mindere en wie anders dan Bart Engelen na een mooie zwieper van Ben Ceelen scoorde het winnende doelpunt. In de eindfase kende de Rode Leeuwen nog geluk toen een afgeweken bal niet in doel belandde. De zege was nu binnen en dit onder toeziend oog van diverse trainers die het voetbalroer in KFC willen overnemen. Met de komst van leider Kattenbos staat hij al voor een enorme uitdaging. Kattenbos blijft leider. Het kende weinig problemen thuis tegen Stokkem.

Eerste achtervolger Kaulille moest de wei in tegen Opoeteren. Beide ploegen namen een helft voor hun rekening . De poederjongens konden eentje meer binnentrappen en wonnen zo dit zespuntenduel. Volgende week trekken ze naar de hekkesluiter, hopelijk hebben ze de Opitterles geleerd.

De andere achtervolgers Grimbie en Juve bleven steken op een gelijkspel. Juve kwam gehandicapt aan de wedstrijd en was blij met het puntje tegen Kadijk. Grimbie moest alle hens aan dek roepen om tot een punt te komen. Sterk dat een 1-3 en 2-4 tegen Lommel Kolonie toch opgehaald kon worden.

Onderaan gaf Opitter in een onderling duel met Hechtel de rode lantaarn door. De winninggoal werd in de slotfase gemaakt door Biesmans. Kinrooi gaf zijn voorsprong uit handen tegen As. Zij belanden in de zakdoek van ploegen die in de degradatiezone zitten. Tenslotte was er nog Wijchmaal dat haasje over sprong met Louwel. Wijchmaal won ruim en begint langzaam zich in de rangschikking te nestelen wat door de voorspellers verwacht werd.

Op de volgende speeldag is dus de topper KFC Hamont tegen Kattenbos. Let op , niet op de vertrouwde zaterdagavond maar op zondag om 14h30.