Seniors

Was het nu Kattenbos of Kaulille…

Op deze speeldag werd de eerste prijs van het seizoen uitgedeeld. Vijf kanshebbers voor de eerste periodetitel. Kaulille en Kattenbos hadden de beste papieren. KFC Hamont 99 moest rekenen op een misstap van die ploegen en dan kon het nog. Ze hadden met de komst van Louwel een op papier haalbare kaart. Thuis winnen was de opdracht en zo de nederlaag van Juve wegspoelen. De Rode Leeuwen zitten echter in een kuil…

We kwamen op achterstand. Geen erg , een kwartier later maakte Engelen zijn tiende van het seizoen. KFC maakte druk maar hielp alle kansen deskundig om zeep. Louwel wachtte geduldig zijn kans af en liet zien hoe je moet scoren. 1-3 tegen een bescheiden derdeprovincialer. De waterkans op de periodetitel werd een koude stortbui. Supporters zagen een verschil in mentaliteit met de A-beloften die de leider van hun reeks naar huis speelde. Toch mogen we niet al te negatief doen, KFC blijft nog altijd in de running voor de titel. Volgende week in Grote Brogel er stevig in vliegen en de wind zal keren.

Ook na de wedstrijd was het spannend wie nu de periodetitel had… Kaulille of Kattenbos. As – Kattenbos  2-1 stond hier even op de site. Even verwarring maar onze webmaster zette dit gauw recht , het was 1-2. Het uitslagenbord van TVL maakte het nog gekker. As- Kattenbos 4-0. God weet waar die uitslag gehaald werd maar de man met de voetbalpet fronsde zijn wenkbrauwen met  al die uitslagen voor een match. Kattenbos pakte dus de eerste periodetitel maar het had anders kunnen zijn. Kaulille nam tegen Grimbie de wedstrijd in handen en kwam vlak voor rust verdiend op voorsprong. In de tweede helft had het gemakkelijk 2-0 kon worden maar Wim Gorssen vertikte het om de vrijstaande Neyens te bedienen die maar in te leggen had. Dit kwam Kaulille duur te staan, het werd geen 2-0 maar 1-1. Grimbie scoorde uit strafschop , een strafschop met een grote strik rond van de scheidsrechter. Vlak voor affluiten werd zelfs nog een gemaakte goal ( 1-2)  met een ultieme reflex van Schuurmans voorkomen.

Ook Juve had nog een waterkans op de periodetitel. Zij hadden echter een zware verplaatsing naar Wijchmaal voor de boeg. De wedstrijd eindigde op een gelijkspel, een puntendeling waar beide ploegen weinig mee opschieten.

Als ik naar de kelder van de rangschikking duik zie ik Stokkem de beste zaak deed door te winnen van Grote Brogel. Hechtel en Kinrooi speelde in een zespuntenduel gelijk. Opitter kon zijn stunt van vorige week niet herhalen en keerde met een nulletje meer terug uit Opoeteren.

De smaakmaker van de tiende speeldag was ongetwijfeld Kevin Hendrickx. Hij scoorde een hattrick. Kadijk pakte ook geen goal tegen en was ook de enige ploeg met een clean-sheet dit weekend.