Jeugd

Jeugd KFC Hamont 99 naar PSV – Roda JC

Klik op de foto voor nog meer foto's van in het stadion.
Klik op de foto voor nog meer foto’s van in het stadion.
Jeugdcoördinator Werner Waelbers stuurde onderstaand bericht in.

Exact een maand geleden, 30/09/2013, vond onze tweede trainersvergadering van dit seizoen plaats. Bij de rondvraag kwam naar boven dat vandaag, 30/10/2013, in Nederland de bekerwedstrijd PSV-Roda JC zou plaatsvinden om 20h45.
Niet zo bijzonder, zou je denken. Echter is er een samenloop van omstandigheden, zoals ze dat zo mooi zeggen: trainer Rudy van onze gewestelijke U15 is steward bij PSV en kan tickets bekomen (en hij kwam dan ook met dit voorstel), trainer Bart van onze provinciale U13 is speler bij Roda JC én het is vakantie! Misschien kunnen we hier wel iets mee… (wat later werd de wedstrijd trouwens vervroegd naar 18h45, wat voor onze jeugd nog beter uitkomt)


De start was wat twijfelachtig… Wat doen we, voor wie en wie zet zijn schouders hier dan onder? Maar na deze schuchtere start kwam er na een weekje toch schot in de zaak! De trainers van U11 en hoger werden aangeschreven om te peilen naar de interesse. Spelers en familie (broertjes, zusjes, ouders, grootouders, …) zouden mee mogen. En hoe geraken we dan daar? Gaan we met auto’s of kijken we toch beter voor een bus?
De interesse bleek erg groot: uiteindelijk zijn we met 2 (ja, twee!) bussen naar PSV afgezakt met daarin spelers (en ‘entourage’) van U11 t/m U17! Een onverhoopt succes!

Iedereen was tijdig op KFC, zodat we (na de nodige administratie) exact op het geplande tijdstip (17h00) konden vertrekken! De busreis verliep behoorlijk vlot (natuurlijk en zoals verwacht wat het in Eindhoven zelf wat aanschuiven), maar we waren goed op tijd in het stadion. We zaten hoog en droog in tribunedeel PP.
De wedstrijd begint. Na enige tijd komt Roda op voorsprong. Gejuich in zone PP van ‘die rode vlek’! Je zag vele supporters (van PSV) in die zone een beetje vreemd omkijken!
Nog voor de rust verdubbelt Roda de score en hetzelfde scenario herhaalt zich…
Na de rust komt de sfeer er pas echt in! Vanaf de PP-zijde hoor je met de regelmaat van de klok “Bartje Biemans” scanderen! Achteraf werd ons gemeld dat dit tot de overzijde van het terrein te horen was!
Vervolgens loopt de score op tot 0-3!
Kort voor affluiten mildert PSV tot 1-3. Opvallend is dan dat het behoorlijk stil is op tribunedeel PP…

Na het eindsignaal blijven we nog wat zitten tot de grote drukte voorbij is. Dit geeft de mogelijkheid om de groep zo goed mogelijk samen te houden.
Vlak voor het instappen nog even controleren of we iedereen die in Hamont opgestapt is ook terug op de bus hebben zitten en dan kan de terugreis aangevat worden! Omstreeks 21h50 waren we dan terug op de parking van KFC.

Tenslotte dank wie dank toehoort: trainer Rudy (regelen tickets én bussen), trainer Johan (administratie: kijken of we iedereen die mee vertrokken is, ook terug bij hebben), alle andere betrokken trainers (inzamelen geld, controle op de groep), meegereisde ouders en grootouders (oogje in het zeil houden) en natuurlijk alle meegereisde jonge supporters. En last but not least: trainer Bart, die een gedegen wedstrijd gespeeld heeft!